NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Koncert Papandopulo kvarteta u Slatini 20. studenog

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske u srijedu 20. studenog organizira koncert na kojemu će nastupiti Papandopulo kvartet u sastavu Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon.

Na koncertu koji će se održati u koncertnoj dvorani Glazbene škole s početkom u 19:30 sati publika će moći uživati u djelima Rossinia, Campoa, Duboisa, Strawinskya, Bobića i Geissa.


Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, diplomanata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu: Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak.  Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i glazbenim manifestacijama kao što su Glazbene večeri u sv. Donatu, Riječke ljetne noći, Festival SVEM u Sarajevu, Muzički biennale Zagreb, Glazbena tribina u Opatiji, Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Koncerti u Eufrazijani u Poreču, Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu, AudioArt festival u Puli i Dani nove glazbe u Splitu, Dani hrvatske glazbe u Beču i festival Echoraum u Beču te na koncertima u Berlinu, Budimpešti, Parizu, Strasbourgu,  Sarajevu, Hercegnovom i dr. Ove godine nagrađeni su 1. Nagradom u iznimno jakoj konkurenciji na Berlinskom međunarodnom natjecanju i s velikim uspjehom su se predstavili berlinskoj publici u Dvorani Berlinske filharmonije.
Isto tako ove godine nagrađeni su i Diplomom Milka Trnina, nagradom HDGU-a za jedinstven koncert koji je kvartet održao u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu pod nazivom „ Well take 2000 seconds of Your life“.

Osobitu važnost Kvartet pridaje promicanju suvremene glazbe, osobito djela mladih hrvatskih i inozemnih autora, te surađuje s brojnim glazbenicima. Članovi kvarteta bave se i pedagoškim radom na glazbenim akademijama u Zagrebu, Splitu, Sarajevu i Novom Sadu, na glazbenim školama u Zagrebu, Jastrebarskom i Samoboru, a djeluju i kao mentori-predavači na majstorskim radionicama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Pokrenuli su Školu saksofona u Jaski, međunarodni proljetni seminar u Jastrebarskom za učenike i studente saksofona. Taj izuzetno uspješan projekt donio im je Nagradu Grada Jastrebarskog za 2014. godinu. (mf)

 

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button