DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Komunalni redar Grada Slatine poziva vlasnike kućnih ljubimaca na pridržavanje propisa prilikom šetnje pasa na javnim površinama

Temeljem Odluke Grada Slatine o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, Upravni odjel za razvoj grada, Odsjek za komunalno gospodarstvo oglasio se priopćenjem za javnost u kojemu podsjeća vlasnike kućnih ljubimaca i ostale građane s područja grada Slatine i slatinskih prigradskih naselja na pridržavanje odredbi u sklopu spomenute Odluke.

U priopćenju stoji:

             S obzirom na sve više prijava komunalnom redaru od strane građana koji su nezadovoljni ponašanjem vlasnika kućnih ljubimaca glede ispunjavanja svojih higijenskih obveza, odnosno ne pridržavanja odredaba Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, ponovno upozoravamo građane na potrebu pojačane odgovornosti prigodom izlaska sa svojim kućnim ljubimcima, a to znači da su dužni pri svakom izvođenju svojih kućnih ljubimaca na javne površine Grada Slatine nositi odgovarajući pribor za čišćenje fekalija i odmah očistiti svaku površinu koju njegov kućni ljubimac onečisti.

Također je zabranjeno slobodno puštati pse u parkove, na javne zelene i druge javne površine Grada Slatine koje su u sustavu stalnog održavanja te na ulice na području grada Slatine. Svaki pojedinac smije izvoditi psa na javne površine i prostore gdje je to dopušteno i to isključivo na povodcu, tj. tako da on ne ugrožava sigurnost i zdravlje ljudi i/ili drugih životinja. Opasnoga psa, pored prethodno navedenih uvjeta, vlasnik smije izvoditi na javne površine isključivo ako je psu stavljena brnjica (košara), dakle sukladno posebnim propisima.

Nesavjesnim građanima u slučaju kršenja navedenih odredbi prijeti novčana kazna u visini od 600,00 do 1.000,00 kuna, koju im može izreći komunalni redar na mjestu prekršaja i to bez prekršajnog naloga.

– Kućni ljubimci su naši prijatelji pa čak i članovi obitelji stoga se ponašajmo odgovorno, – ističe komunalni redar Zoran Filković na kraju svog priopćenja te se svim građanima i vlasnicima kućnih ljubimaca zahvaljuje na razumijevanju, suradnji i pomoći.
(mf/Izvor: Grad Slatina/Foto: Ilustracija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button