KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Komorni ansamb Trio GIG održao koncert u dvorani Osnovne glazbene škole Slatina

Trio GIG u sastavu Gordan Tudor, sopranski saksofon, Ivan Batoš, klavir i Goran Jurković, tenorski saksofon održali su u četvrtak 6. travnja koncert u Hrvatskom domu u organizaciji Osnovne glazbene škole Slatina.

Trio GIG komorni je ansambl utemeljen 2006. godine uspješnim nastupom na koncertu u sklopu 52. Splitskog ljeta, izvedbom Tria Francisa Poulenca. Za koncert u cjelini Tudor i Batoš su dobili nagradu Judita za najbolji glazbeni program Splitskog ljeta. Osim (pra)izvedbi skladbi domaćih i inozemnih skladatelja, nastalih na poticaj članova ansambla, okosnicu repertoara trija GIG čine transkripcije kapitalnih djela komornog repertoara za klavirski trio i slične sastave.

2016. izdali su svoj prvi nosač zvuka “Unlooped”. Na njemu se nalaze se skladbe legendarnih skladatelja Mihaila Ivanoviča Glinke i Borisa Papandopula, ali i mlađe generacije koju čine Mirela Ivičević, Matthias Kranebitter te Margareta Ferek Petrić. Album je snimljen u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, od 20 – 22. lipnja 2016, a snimanje, editiranje, mastering, glazbenu i izvršnu produkciju potpisuje Krešimir Pustički. Za zanimljiv dizajn pobrinuo se Karlo Kazinoti. (mk /Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button