NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Kolovoz u svetištu Gospe Voćinske

Velečasni Ivan Ereiz, voditelj Svetišta Gospe Voćinske uputio je obavijest za nadolazeće dane u Svetištu Gospe Voćinske.

„U petak, 12. kolovoza započinjemo DEVETNICU Gospi Voćinskoj, tako da ćemo svake večeri u 18,00 sati pred Njezinim likom imati pobožnost, a potom u 18,30 sati svetu misu.Na svetkovinu Uznesenja BDM – Veliku Gospu, ponedjeljak, 15. kolovoza – potičemo sve obitelji diljem našem Biskupije i šire, da nam se pridruže na hodočašću kako bismo zajedno molili za sve naše obitelji.

Sve to, uvod je u povijesni dan za naše Svetište i ponedjeljak, 21. kolovoza – kada ćemo u Voćinu Bogu zahvaliti na daru Požeške biskupije i 25 godina njezina postojanja. Pod vodstvom apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue tom prigodom svečano ćemo proglasiti MANJOM BAZILIKOM svetišnu crkvu koju je na tu čast nedavno uzdignula Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata. Urešena navedenim naslovom, Gospina voćinska crkva snažno će nas povezivati s nasljednikom sv. Petra i podsjećati na apostole koji su u dvorani posljednje večere u zajedništvu s Isusovom Majkom molili za dar Duha Svetoga, čijom je snagom krenula Crkva u svijet i u koju smo ugrađeni pripadnošću svojoj Požeškoj biskupiji.

S radošću Vas sve iščekujemo!“, stoji u obavijesti vlč.Ivana Ereiza.

tks(Izvor: vlč.Ivan Ereiz, Foto: Arhiva)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button