NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske: Donosimo ovogodišnji raspored hodočašća i misnih slavlja

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana – Uznesenje Blažene Djevice Marije, u narodu popularnije zvano Velika Gospa, bit će i ove godine svečano obilježena u Svetištu Gospe Voćinske.

Već tradicionalno, mjesec kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske bit će prepun raznih događaja.

U subotu, 12. kolovoza započinje Devetnica Gospi Voćinskoj, tako će se svake večeri do 20. kolovoza u 18:00 sati pred Njezinim likom održavati pobožnost, a potom u 18:30 sati sveta misa.

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu, u utorak, 15. kolovoza iz Svetišta Gospe Voćinske pozivaju sve obitelji diljem Požeške biskupije i šire, da se pridruže Hodočašću obitelji s brojnom djecom i zajedničkoj molitvi za sve naše obitelji.

Toga će se dana održati tri svete mise u 7,30, 11,00 i 18,30 sati.

Svetu misu u 11,00 sati predvodit će msgr. Antun Škvorčević, požeški biskup nakon koje će uslijediti procesija s likom Gospe Voćinske.

U ponedjeljak, 21. kolovoza na blagdan Gospe Voćinske održat će se Hodočašće Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata.
Toga će dana biti služene tri svete mise u 7,30, 11,00 i 18,30 sati.

Središnje euharistijsko slavlje na vanjskom prostoru uz procesiju s likom Gospe Voćinske u 18,30 sati predvodit će požeški biskup, msgr. Antun Škvorčević.

U 17,00 sati započet će molitveni program u sklopu kojega će vjernici imati priliku za sakrament ispovijedi.

U petak, 8. rujna na Blagdan Male Gospe održat će se Hodočašće Slavonsko-podravskog arhiđakonata Požeške biskupije kada će središnje misno slavlje u 18,30 sati također predvoditi požeški biskup.
(mf/Izvor: Ivan Ereiz, voditelj Svetišta Gospe Voćinske/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button