DOGAĐANJANASLOVNICA

Kolona sjećanja dostojanstveno prošla Vukovarom, u njoj je bilo više desetaka tisuća ljudi, a među brojnim Slatinčanima i predstavnici Grada Slatine

Vukovar obilježava 30 godina od sloma herojske obrane grada i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Grad na Dunavu bio je pod opsadom 87 dana, a bitka za Vukovar završila je 18. studenoga 1991. njegovom okupacijom koja je potrajala sve do 15. siječnja 1998. i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja nakon koje su se Vukovarci konačno vratili svojim domovima koje je prije toga trebalo obnoviti.

Vukovar je branilo oko 1800 branitelja, među kojima su bili mnogi dragovoljci iz svih krajeva Hrvatske, a na suprotnoj je strani bilo oko 30.000 neprijateljskih vojnika, potpomognutih s više od 600 tenkova, stotinama minobacača i topova te ratnim zrakoplovstvom.

Tisuće ljudi jučer su prošli ovim ranjenim gradom u Koloni sjećanja, među njima su bili i brojni Slatinčani.
Vukovarskoj žrtvi poklonili su se i predstavnici Grada Slatine, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.
(mf/Foto: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button