NASLOVNICAŽUPANIJA

Kolegij ravnatelja srednjih škola VPŽ:

Ove godine, u prvim razredima srednjih škola na području VPŽ bit će 830 mjesta

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je sjednica Kolegija ravnatelja srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije, a na kojoj su bili i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore i Obrtničke komore. Sjednicom je predsjedavala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić.

Govorilo se o upisima učenika u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. Naime, ove godine, u prvim razredima srednjih škola na području VPŽ bit će 830 mjesta. Za njih će konkurirati ukupno 721 učenik osmih razreda, ali i učenici iz susjednih županija.

Razgovaralo se i o otvorenju jednog razreda gimnazijskog usmjerenja na području Pitomače, koji bi bio u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca od školske godine 2022./2023,., kao i smjeru grafički dizajner u Tehničkoj školi Virovitica, također od iduće godine. Iz Srednje škole Stjepan Ivšić u Orahovici, podcrtali su kako će ove godine, umjesto smjera komercijalist, upisivati učenika smjera ekonomist.
(www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button