Home / CORONAVIRUS INFO / Kolegij načelnika i gradonačelnika: Predstavljene interventne mjere Virovitičko-podravske županije za gospodarstvo i poljoprivrede u svrhu ublažavanja negativnih posljedica epidemije COVID 19

Kolegij načelnika i gradonačelnika: Predstavljene interventne mjere Virovitičko-podravske županije za gospodarstvo i poljoprivrede u svrhu ublažavanja negativnih posljedica epidemije COVID 19

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih zamjenika Marija Klementa, Darka Žužaka i Igora Pavkovića, pročelnika Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu VPŽ Ivana Horvata, županijske pročelnike upravnih odjela, predstavnike razvojnih agencija, održana je sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika VPŽ.

– Prije svega, moram zahvaliti svim načelnicima i gradonačelnicima na zajedničkoj borbi i zajedničkom djelovanju protiv ove pandemije koja je snašla našu županiju, ali i cijelu Hrvatsku, jer poznato je da smo među županijama s najmanje oboljelih, što znači da su sve donesene mjere urodile plodom – rekao je župan Igor Andrović u uvodnom dijelu sjednice.

Na dnevnom redu, između ostalog, bila je informacija o interventnim mjerama Virovitičko-podravske županije za djelatnost gospodarstva i poljoprivrede u svrhu ublažavanja negativnih posljedica epidemije COVID 19 na gospodarstvo; informacija o izradi nacrta prijedloga Mreže osnovnih i srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije i upisu učenika u škole.

Interventne mjere Virovitičko-podravske županije za djelatnost gospodarstva i poljoprivrede u svrhu ublažavanja negativnih posljedica epidemije COVID-19 na gospodarstvo iznio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok. Odnose se na, između ostalog, besplatne savjetodavne i konzultantske usluge Poduzetničkog inkubatora i VIDRA-e za sve poduzetnike, sufinanciranje režijskih troškova za mikropoduzetnike do 10 zaposlenih, subvencije poslovnih prostora za sve stanare u Poduzetničkim inkubatorima, subvencije kamata na kredite (3 kreditne linije), raspisivanje programa poticanja malih i srednjih poduzetnika u drvno-prerađivačkoj industriji,  sufinanciranje programa očuvanja tradicijskih obrta na području VPŽ te nastavak provedbe planiranih projekata i ulaganja VPŽ. Više o mjerama možete vidjeti OVDJE.

– Svakako moram naglasiti ovaj set mjera za oporavak gospodarstva koje smo predstavili nazočnim načelnicima i gradonačelnicima. One bi svakako trebale pomoći oporavku poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika na području naše županije – naglasio je župan Andrović.

Na dnevnom redu je bila točka o izgradnji postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Virovitici. Mjere i uvjete predstavio je Antonio Dražić iz Razvojne agencije VTA. Ukupna alokacija poziva iznosi 350.000.000 kuna, a maksimalna vrijednost projekta 80.000.000 kuna. Stopa sufinanciranja iznosi 85 posto, a rok za prijavu je 30. lipnja ove godine. Prihvatljivo i preporučeno je potpisivanje sporazuma između više Jedinica lokalne samouprave o zajedničkom provođenju mjera gospodarenja otpadom. za navedeni natječaj, prijavit će se projekt koji će biti na području grada Virovitice, o čemu je na Kolegiju govorio gradonačelnik Ivica Kirin.
(www.icv.hr, vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Učenica SŠ Marka Marulića Slatina Ivona Bosec osvojila 2. mjesto na Državnom natjecanju iz matematike

26. listopada ove godine održano je državno Natjecanje iz matematike za školsku 2019./2020. godinu. Jedina ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org