CRNA KRONIKANASLOVNICA

Kod slatinskog prigradskog naselja Lukavac izgorjelo oko hektar niskog raslinja i trave

Županijski vatrogasni operativni centar u Slatini danas (subota) je u 13.52 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora.

Na mjesto požarišta kod slatinskog prigradskog naselja Lukavac, gdje je gorjela trava i nisko raslinje, upućeno je jedno vatrogasno vozilo s četiri vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine. Po dolasku na mjesto događaja vatrogasci su ubrzo lokalizirali požar, a potom vatru u potpunosti ugasili. Kako neslužbeno doznajemo, opožarena površina je oko jednog hektara.

Slatinski vatrogasci apeliraju na građane da ne pale granje, travu i sl. po vjetru, te ako već vrše spaljivanje da vatru ne ostavljaju bez nadzora.

– Pošto već duže vrijeme nije bilo oborina, trava i nisko raslinje je vrlo suho i vatra se lako proširi i na površinu koju nisu htjeli zapaliti. Pogotovo ne treba vršiti spaljivanje po vjetru, a ako se spaljuju veće površine, naročito one koje su u blizini kuća i ostalih objekata, prije početka spaljivanja treba obavijestiti vatrogasce te poslušati njihove savjete – upozoravaju iz JVP grada Slatine.
mf (adf; Foto: čitatelj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot