CRNA KRONIKANASLOVNICA

Kod slatinskog prigradskog naselja Lukavac izgorjelo oko hektar niskog raslinja i trave

Županijski vatrogasni operativni centar u Slatini danas (subota) je u 13.52 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora.

Na mjesto požarišta kod slatinskog prigradskog naselja Lukavac, gdje je gorjela trava i nisko raslinje, upućeno je jedno vatrogasno vozilo s četiri vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine. Po dolasku na mjesto događaja vatrogasci su ubrzo lokalizirali požar, a potom vatru u potpunosti ugasili. Kako neslužbeno doznajemo, opožarena površina je oko jednog hektara.

Slatinski vatrogasci apeliraju na građane da ne pale granje, travu i sl. po vjetru, te ako već vrše spaljivanje da vatru ne ostavljaju bez nadzora.

– Pošto već duže vrijeme nije bilo oborina, trava i nisko raslinje je vrlo suho i vatra se lako proširi i na površinu koju nisu htjeli zapaliti. Pogotovo ne treba vršiti spaljivanje po vjetru, a ako se spaljuju veće površine, naročito one koje su u blizini kuća i ostalih objekata, prije početka spaljivanja treba obavijestiti vatrogasce te poslušati njihove savjete – upozoravaju iz JVP grada Slatine.
mf (adf; Foto: čitatelj)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button