NASLOVNICAPOLITIKA

Koalicija HDZ-HSLS kampanju za Virovitičko-podravsku županiju uoči lokalnih izbora započela predizbornim skupom u Slatini

Prvi dan službenog početka predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore, poklopio se s proslavom Međunarodnog praznika rada 1. svibnja.
Tim su povodom Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska socijalno-liberalna stranka kampanju za Virovitičko-podravsku županiju počele predizbornim skupom u Slatini koji je uz pridržavanje svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite uslijed pandemije koronavirusom održan na prostoru Mjesnog doma Vladimir Nazor.

Potporu kandidatima ove koalicije došao je iskazati i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a predizbornom skupu su nazočili i ministar obrane Mario Banožić, saborski zastupnici Vesna Bedeković, Josip Đakić i Krunoslav Katičić koji je i glavni tajnik HDZ-a, general bojnik u mirovini i zamjenik predsjednika Središnjeg odbora Damir Krstičević, državna tajnica u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement koji su i kandidati za te funkcije u novom mandatu, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Slatina i kandidat za gradonačelnika Slatine Igor Fazekaš, te predsjednik Županijske organizacije HSLS-a i kandidat za slatinskog dogradonačelnika Miroslav Venus.

Skupu su nazočili i ostali kandidati koalicije HDZ-HSLS za gradonačelnike,  načelnike, Županijsku skupštinu, gradska i općinska vijeća, članovi mladeži HDZ-a i Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ te članovi i simpatizeri.

Na predizbornom skupu u Slatini koji je organiziran s ciljem predstavljanja kandidata koalicije HDZ-HSLS uvažene goste pozdravio je saborski zastupnik Josip Đakić te im se zahvalio na podršci, kako se izrazio, u ovoj velikoj političkoj bitci za Virovitičko-podravsku županiju i grad Slatinu. 

– Grad Slatina zaslužuje bolju, čistiju, plemenitiju i radišniju vlast koju će, siguran sam na narednim izborima 16. svibnja preuzeti Hrvatska demokratska zajednica na čelu s Igorom Fazekašem. Isto sam tako siguran u pobjedu i svih ostalih naših kandidata na svim nivoima i u svim mjestima, a osobito našega župana. Vjerujući u narod koji je uvijek pravedan ocjenjivač vrijednosti, vjerujem da ćete izabrati najbolje, Hrvatsku demokratsku zajednicu i da ćemo biti plavi od Orahovice do Pitomače i od Sopja do Voćina, – istaknuo je Đakić.

Podršku premijera Plenkovića kako za Virovitičko-podravsku županiju tako i za grad Slatinu istaknuo je župan virovitičko podravski Igor Andrović koji se na ovim izborima natječe za još jedan mandat.

– Svi smo ovdje došli ujedno i dati podršku našem kandidatu za gradonačelnika Slatine Igoru Fazekašu koji je sigurno najbolji kandidat u svojoj konkurenciji i vjerujem da će on svojim iskustvom i dosadašnjim radom koji je stekao u Domu zdravlja, banci i Hrvatskim šumama, kao i s poznanstvom koje je stekao u ovih nekoliko godina u Zagrebu sigurno pobijediti i da će svo to svoje znanje prenijeti dalje na razvoj grada Slatine.

Isto tako vjerujem i u pobjedu na nivou županije. Vjerujem da smo u ovom mandatu od 2017. godine opravdali ono povjerenje koje smo dobili od građana. Realizirali smo sve one projekte koje smo si zacrtali, projekte koji su se ticali zdravstva, obrazovanja, gospodarstva, poljoprivrede… Vjerujem da će građani to znati prepoznati, što se na kraju krajeva pokazalo i kod prikupljanja potpisa i da će dati glas meni i mom zamjeniku, dati glas Hrvatskoj demokratskoj zajednici za listu i da, svjesni svih svojih postignuća do sada i izazova koji su pred nama, ulazimo čvrsto u ovu političku utakmicu, – rekao je Andrović te naglasio, – Čvrsto vjerujem u pobjedu Igora ovdje u Slatini i Igora u Virovitičko-podravskoj županiji.

Potom se nazočnima obratio domaćin, kandidat za gradonačelnika Grada Slatine Igor Fazekaš koji je tom prigodom također istaknuo osobito zadovoljstvo što im je podršku svojim dolaskom izrazio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Andrej Plenković te još jednom pokazao da je prepoznao rad županijskog, ali i HDZ-a grada Slatine.

– Kao što sam i rekao kad smo predavali liste prikupili smo najveći broj potpisa i jedini smo predstavili izborni program, nadam se da će i drugi to učiniti. Pozivam sve naše građanke i građane da dobro razmisle, da izađu na izbore 16. svibnja i da definitivno izaberu one koji Slatinu mogu izvesti na drugačiji, bolji, pravi put.
Na tom tragu sve ovo što smo pripremili kroz naš izborni program ćemo i provesti. Meni je stvarno jako žao što nismo iskoristili sve one mogućnosti koje smo mogli iskoristiti kao Grad, dokaz tome je i činjenica da niti jedan projekt nije pripremljen s građevinskom dozvolom. Na konferenciji o EU fondovima do 2027. u ponedjeljak čuli ste da vremena više nemamo već moramo svi zapeti i krenuti u jednom drugačijem pravcu kako bismo Slatinu maknuli s margine na kojoj je sada, – rekao je Fazekaš, te istaknuo kako će HDZ komunicirati afirmativnu kampanju.

– Meni je kao građaninu grada Slatine žao što je Grad Slatina uveden u dužničko ropstvo od 54 milijuna kuna na 21 godinu za Studentski dom u Slatini i projekt Kampus. Onog trenutka kada, ako nam građanke i građani ukažu povjerenje i ako preuzmemo obvezu služiti im, morat ćemo pokušati revidirati te odnose, a neka institucije pravne države rade svoj posao i utvrde da li je netko napravio nešto mimo zakona ili nije, mi tvrdimo da je, – dodao je Fazekaš te iskoristio priliku pozvati sve građanke i građane da 16. svibnja izađu na izbore i da izaberu one za koje misle da su najbolji.

– Nama je Slatina stvarno u centru i mi smatramo da jednom dobrom sinergijom svi zajedno možemo učiniti da Slatina bude drugačiji, bolji i ljepši grad kako za mlade obitelji tako i one srednjih godina pa i one najstarije, 16. svibnja idemo do pobjede, – zaključio je Fazekaš.

Podršku svim kandidatima koalicije HDZ-HSLS u Virovitičko-podravskoj županiji na predstojećim izborima izrazio je predsjednik HDZ-a i premijer RH Andrej Plenković.

– U proteklom smo mandatu dosta toga činili zajedno, ne samo na projektima nego i na fiskalnoj decentralizaciji. Što to znači? Našom reformom Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave omogućili smo svim županijama diljem Hrvatske 3,3 milijarde kuna prihoda više nego što je to bilo prije tog Zakona 2017. Ovdje u Virovitičko-podravskoj županiji u 3 grada i 13 općina to znači na godišnjoj razini u sve vaše proračune 100 milijuna kuna više nego što je bilo prije a to vas čini snažnijim akterima. Isto tako smo integrirali Ured državne uprave sa Županijom što znači da smo vam dali više ovlasti, i u konačnici uz stalni dijalog i projekte koje provodimo, a znam koliko ste okretni, agilni i spretni u promicanju interesa ove županije bilo da je riječ o gospodarstvu, poljoprivredi, prometnoj infrastrukturi, zaštiti okoliša, drvnoj industriji, znate kako napraviti iskorake, a tome se veselim i u vašem novom mandatu, osobito što ste u ovom mandatu uspjeli očuvati radna mjesta, – rekao je premijer Plenković te zaželjevši pobjedu na izborima svim kandidatima poručio:

– Igor Andrović je bio uvjerljivo župan sa 56% glasova u prvom krugu na izborima 2017. ja mislim da je sada prilika da mu vi pomognete da bude već u prvom krugu po drugi put župan, a da njegov rezultat bude najbolji u Hrvatskoj.
(mf/Foto: Robert Turkalj)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button