NASLOVNICAPOLITIKA

Koalicija “Desna liga” u Slatini predstavila svoje kandidate s liste za IV. izbornu jedinicu

Koalicija “Desna liga” danas je u Slatini predstavila svoje kandidate s liste za IV. izbornu jedinicu za nadolazeće parlamentarne izbore.
Koaliciju obuhvaćaju stranke Nezavisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove, a nositelj liste za IV. izbornu jedinicu je Drago Marković iz Osijeka, dok je drugi na listi Mato Bubaš iz Slatine, uz koje su se Slatinčanima predstavili i kandidati Dražen Jalovičar iz Osijeka, Mirko Pritišanac iz Đurđenovca i Franjo Kraljik iz Nove Bukovice.

Svoj boravak u Slatini započeli su odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili na oltar Hrvatske domovine, polaganjem upaljenih lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, a potom se uputili centar gdje su građanima Slatine predstavili kandidate za IV. izbornu jedinicu “Desne lige” i svoj program. Tom je prigodom nositelj liste Drago Marković istaknuo kako je „Desna liga“ autentična desnica koja na izbore izlazi s autentičnim ljudima.

– Danas smo ovdje u Slatini kako bi porazgovarali s ljudima, uvidjeli što ih tišti te ih upoznali s našim programom i ciljevima.
Naši članovi predstavljaju jedinu autentičnu hrvatsku desnicu, i sve ono što na desnom političkom spektru danas vrijedi okupljeno je u ovoj koaliciji, i odgovorno tvrdimo da ni u jednoj drugoj stranci ta desnica nije zastupljena kao što je zastupljena ovdje.
Naš program je, neću reći naše ime, ali zalažemo se za sve ono što je hrvatskom narodu sveto, odnosno jednom riječju za hrvatsku Hrvatsku, rekao je Marković te istaknuo kako je za ovo područje u gospodarskom društvenom i političkom dijelu njihovog programa razvoj poljoprivrede, prehrambene industrije i šumarstva.

– Nema boljih demografskih mjera od poštenog odnosa prema ovom prostoru nego kroz mjere ruralnog razvoja i razvoja hrvatskog sela koje mogu zadržati ljude u svojoj domovini.
Jedno od bitnijih pitanja ovog kraja je i pitanje prometnog koridora, odnosno (ne)povezanosti od Zagreba prema istoku Hrvatske, te se zalažemo da se svi prometni koridori što prije stave u funkciju, kao i da se žurnim postupcima povuku novci iz Europske unije i usmjere u razvoj ovoga kraja, – rekao je Marković i pozvao građane da izađu na izbore.

Mato Bubaš, drugi na listi „Desne lige“ istaknuo je da koalicija zastupa očuvanje vrijednosti Domovinskog rata i stvaranja Republike Hrvatske.

– U Slatini smo zapalili lampion na spomen obilježju hrvatskim braniteljima i moja teorija je da svaka izborna lista sa svojim predstavnikom koji dođe u našu županiju mora krenuti od spomen obilježja poginulih branitelja jer su oni stvarali temelj ove Hrvatske države. Ono što danas trebamo vratiti našim ljudima to je vjera, vjera u ljude, vjera u institucije, vjera u domovinu. Danas smo nepovjerljivi jedni prema drugima jer je sve prepuno korupcije i gubi se identitet nas hrvatskih branitelja. Ono što mi želimo je čista i ravnopravna Hrvatska gdje svatko ima ravnopravan odnos prema svemu, kako bi zadržali identitet stvaranja Republike Hrvatske – rekao je Bubaš.

Nakon druženja u središtu Slatine kandidati i njihovi prijatelji uputili su se u obilazak grada sve do slatinske tržnice gdje su nastavili druženje s građanima, a susreli su se i s kolegama koji su također danas svoj program predstavljali Slatinčanima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button