NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Knjižnica i pedijatrijska ordinacija dr. Željkice Gerenčir obnovile suradnju u sklopu kampanje „Čitaj mi“

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina obilježila je 6. obljetnicu kampanje za čitanje djeci od rođenja „Čitaj mi“ obnovivši suradnju s pedijatrijskom ordinacijom dr. Željkice Gerenčir, a sve u sklopu Međunarodnog dana dječje knjige koji se obilježava 2. travnja, čiji je ovogodišnji pokrovitelj Nacionalni odbor za dječju knjigu iz Litve.

Poruku djeci svijeta napisao je i ilustrirao upravo jedan od najpoznatijih i najboljih litavskih pisaca i ilustratora, Kestutis Kasparavičius, a koju je na hrvatski jezik prevela Davorka Semenić-Premec, dopredsjednica Hrvatskog čitateljskog društva.

Nacionalnu kampanju za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!” inače zajednički provode Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatsko knjižničarsko društvo, UNICEF Hrvatska, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo.

Kampanja „Čitaj mi!“ službeni je ovogodišnji kandidat za nagradu Astrid Lindgren Memorial Award, najveće svjetske nagrade za promicanje dječje književnost i književnosti za mlade.

Obnovom suradnje knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice Slatina i dalje će u pedijatrijskoj ordinaciji dr. Željkice Gerenčir svakoga utorka djeci čitati naglas.
(Mihaela Feldi/Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button