NASLOVNICAPOLITIKA

Klub vijećnika Domovinskog pokreta nakon jučerašnje sjednice slatinskog Gradskog vijeća oglasio se s priopćenjem za medije

Klub vijećnika Domovinskog pokreta nakon jučerašnje sjednice slatinskog Gradskog vijeća oglasio se s priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti:

”Poštovani sugrađani, 
Ne možemo se ne osvrnuti na jučerašnja priopćenja HDZ-a te grupacije SDP-Fokus koji se može svesti pod jedinstveni naziv „ZAJEDNIČKO PUHANJE HDZ-a i SDP-a U JEDAN ROG“, a s čim se samo još jednom potvrđuje koalicija koja obnaša zakonodavni dio vlasti u našem  gradu. 
 
Tako nam HDZ-e pokušava prodati „Priču o najnesposobnijoj vlasti u povijesti Slatine“ kao da se građani našega grada ne sjećaju perioda vladavine HDZ-a i prodaje slatinskih firmi za jednu kunu, a nakon toga i uništavanja istih i kraha cjelokupnog gospodarstva našega grada, nabrojati ćemo samo neke poput Gaja ili Farme Senkovac….  
 
Naglašavaju da je „Slatina na rubu financijske propasti“, je gospodo sve ovo vrijeme još od Vaše vladavine i uništavanja ovoga grada, a sve zbog dodvoravanja Virovitici i vašeg vazalskog položaja prema njima. Jedan od zadnjih pokušaja u vašoj režiji je i uništavanje Komrada kao samostalne tvrtke i njegovo stavljanje pod upravu Virovitice, zar nije tako!? 
 
Što se tiče nezakonitosti u radi te kaosa u gradskim tvrtkama, pa upravo ga vi i vaši koalicijski partneri izazivate i potencirate. Više se ni ne zna broj inspekcijskih nadzora koje šaljete i na koje sve načine opstruirate rad gradskih ustanova, pa i samoga Grada. Da, nije bilo „Slatinskog  ljeta“ jer ste upravo vi sa svojim koalicijskim partnerima iz SDP-a i Fokusa ukinuli sredstva u proračunu za 2023. godinu za organizaciju i održavanje istoga. 
 
A još bolja od te je i izjava SDP-a i Fokusa koji cijelo vrijeme traže ostavke pročelnika, a onda se pitaju zašto ih je dosadašnji gradonačelnik smijenio? Stvarno se pitamo tko je tu lud? I da, slažemo se da je bilo nepravilnosti na koje upućuje Državna revizija i Financijski nadzor, je  gospodo to je izvještaj za 2021. godinu i prethodna razdoblja kada ste vi obnašali vlast u ovome gradu, kada ste imali dogradonačelnicu i predsjednika gradskog vijeća. Gospodo draga, kada je sve to rađeno i potpisivano Domovinski pokret još nije ni postojao u ovom gradu!  
 
I da zaključimo, Domovinski pokret je naglašavao od početka, pa tako i danas da za sve što je učinjeno krivo ili protivno interesima Grada Slatine svi trebaju odgovarati, i oni koji su to radili i oni koji su im držali ljestve. Vezano uz ostavku dosadašnjeg gradonačelnika, želimo naglasiti da je Denisa Ostrošić imao punu podršku Domovinskog pokreta te da od strane zamjenika gradonačelnika ili naših gradskih vijećnika nije bilo nikakvih pritisaka vezanih uz njegovu ostavku. Odluka je bila samo njegova kao i potezi koji su rezultirali promjenama u radu  Gradske uprave Grada Slatine. Zahvaljujemo se bivšem gradonačelniku na izuzetno korektnoj suradnji, te mu želimo brz oporavak i dobro zdravlje u budućem životu, te da se odmori od svih  ovih napada kojima je stalno u ovih 6,5 godina bio izložen. I jedino obećavamo našim građanima, a to je da će se primopredaja obaviti u zakonskom roku i na zakonom propisani način, te da će obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić jednako tako imenovati nove  vršitelje dužnosti pročelnika u najkraćem mogućem roku. 
 
I za kraj jedna koja bi mogla u dio „Vjerovali ili ne!“, apsolutno podržavamo poziv gospodina  Fazekaša i HDZ-a da svi vijećnici daju ostavke te da se raspusti Gradsko vijeće Grada Slatine i da se raspišu novi izbori. Jedino ispravno u ovom trenutku je vratiti naše mandate biračima da oni donesu odluku tko će voditi gradsko vijeće do kraja mandata. 
 
                      Klub vijećnika Domovinskog pokreta”
 

                                                                    

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button