DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Klenovci i dalje superiorni u županiji

U nedjelju (04.09.2022.) na Dravi kod Sopja održano je 6. kolo županijske lige Virovitičko-podravske županije. Od ukupno 10 ekipa sudionica županijske lige natjecanju je pristupilo njih 8, a dvije ekipe se nisu pojavile, Šaran i Greda obje iz Pitomače.

Staza za natjecanje bila je postavljena u cijelosti i bez prekida sektora na kamenoj obali na dijelu koji je registriran kao natjecateljska staza pri Hrvatskom športsko ribolovnom savezu. Pristup do startnog mjesta, zahvaljujući susretljivosti vlasnika lokalnih privatnih parcela uz obalu Drave, bio je omogućen vozilima. Osim vlasnicima tih parcela Granjašu i Šefanoviću,  organizatori su i ovim putem željeli zahvaliti i Općini Sopje i njezinom načelniku Berislavu Androšu što su pokosili stazu za natjecanje kao i Gradu Slatini.

Ribolov na Dravi je uvijek dinamičan tako da su se natjecatelji trebali zaista naraditi sa svojim ribičkim priborom kako bi ostvarili što bolji ulov. Riba je bila aktivna, a ulovi su u prosjeku bili vrlo dobri. Lovila se uglavnom plotica, podust, nosara i klen, a neki natjecatelji su lovili kedera ili sveprisutnog “peša”. Najviše ribe ulovila je ekipa Klen Slatina II čiji je ukupni ulov iznosio 22.920 grama. Ta je ekipa ujedno osvojila i prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Drava Terezino Polje, a treće mjesto ekipa Klen Slatina I. U pojedinačnom poretku po sektorima poredak je bio slijedeći:

Sektor A:

  1. Adrijano Idek, Klen Slatina I, 13.510 grama
  2. Jovica Beneš, Klen Slatina II, 8.955 grama
  3. Željko Meseš, TVIN Virovitica, 2.775 grama

 

Sektor B:

  1. Tihomir Ištvanović, Klen Slatina II, 11.200 grama
  2. Ivan Duvnjak, Drava Terezino Polje, 5.655 grama
  3. Mirko Horvat, Mrena Gornji Miholjac, 2.000 grama

 

Sektor C:

  1. Dražen Samardžija, Drava Terezino Polje, 4.860 grama
  2. David Vilk, Klen Slatina II, 2.765 grama
  3. Željko Vilk, Klen Slatina I, 2.595 grama

Nagrade najuspješnijim ekipama i natjecateljima uručio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Budući da je 6. kolo ujedno i posljednje kolo županijske lige u 2022. godini, odlučivalo se o ukupnom ekipnom i pojedinačnom poretku lige.

U ekipnom poretku gornjeg dijela ljestvice nije bilo promjena pa je tako ekipa Klen Slatina I zadržala prvo mjesto i osvojila novi naslov prvaka županijske lige. Valja naglasiti da je to 9. uzastopni naslov od ukupno 11 osvojenih naslova prvaka županijske lige što dovoljno govori o superiornosti ekipe Klena u ovom natjecanju.  Drugo mjesto osvojila je ekipa TVIN Virovitica koja je do posljednjeg kola pokazala i dokazala da je dobra ekipa koja je sa samo dva boda zaostatka za vodećom ekipom zasluženo osvojila drugo mjesto. Treće mjesto osvojila je ekipa Mrena Gornji Miholjac.

U pojedinačnoj konkurenciji od ukupno 39 natjecatelja koji su sudjelovali u županijskoj ligi prvak županijske lige postao je Adrijano Idek iz ekipe Klen Slatina I sa ukupno 9 negativnih bodova i ulovljenih 36.870 grama ribe. Drugo mjesto sa 21 negativnim bodom i ukupnim ulovom ribe od 27.855 grama osvojio je natjecatelj ekipe Klen Slatina II Jovica Beneš. Sa istim brojem negativnih bodova, ali sa nešto manjom ukupnom težinom ribe od 26.705 grama treće mjesto osvojio je Tihomir Ištvanović također natjecatelj ekipe Klen Slatina II.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button