NASLOVNICASPORT

Klen Slatina nastupio na završnici Kupa Hrvatske HŠRS-a

Uspješnim nastupom na međužupanijskom natjecanju VII. zone u Garešnici ekipa seniora Klen Slatina plasirala se i nastupila na završnici prvenstva Hrvatske u organizaciji Hrvatskog športsko ribolovnog saveza.

Domaćinstvo završnice kupa HŠRS-a ove je godine pripalo Športskom ribolovnom savezu Koprivničko-križevačke županije, a na kupu je nastupilo više od 400 sudionika iz Hrvatske. Natjecanje se održalo u Koprivnici od 12. do 14.07.2019. za kategorije juniorke i seniorke koje su se natjecale na jezeru Šoderica i za kategorije juniori i seniori koji su natjecanje imali na obližnjem jezeru Jegeniš.

U petak 12.07. održan je službeni trening svih ekipa te prijava ekipa za natjecanje, izvlačenje sektora za subotnje natjecanje te potom svečano otvorenje natjecanja. Kod seniora nastupilo je 19 ekipa s područja Hrvatske, kod juniora 15 ekipa, zatim 16 ekipa seniorki te 9 ekipa juniorki.

Prvog dana natjecanja u subotu 13.07. na jezeru Jegeniš ekipa slatinskog Klena zauzela je 8. mjesto u sastavu Jovica Beneš, Željko Vilk i Adrijano Idek. Ulovi su bili vrlo skromni i lovila se uglavnom uklija, sunčari i grgeči.

U nedjelju je ŠRU Klen Slatina nastupila u sastavu Jovica Beneš, Željko Vilk i Tihomir Ištvanović te je zauzela 12. ekipno mjesto. Drugog dana natjecanja ulovi su bili nešto bolji, a lovila se ista vrsta ribe.

Zbrajanjem sektorskih plasmana s oba dana natjecanja Klenovci su zauzeli ukupno 11. mjesto na završnici kupa HŠRS-a.

Iz ekipe najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Željko Vilk koji je prvog dana natjecanja osvojio prvo mjesto u sektoru s ulovom od 1.100 grama dok je drugi dan osvojio 6. mjesto u sektoru s ulovom od 2.076 grama ribe, te je u ukupnom pojedinačnom poretku u konkurenciji 59 natjecatelja zauzeo odlično 5. mjesto.

U nedjelju, 14. srpnja, u prostorijama restorana Zrinski u Koprivnici održano je svečano zatvaranje natjecanja i dodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima i ekipama.

Članovi ŠRU Klen Slatina ovom prigodom izrazili su riječi zahvale Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću, te Zajednici športskih udruga Slatina na potpori pri nastupu ekipe na završnici Kupa Hrvatske HŠRS-a, kao i Športsko ribolovnom savezu Virovitičko-podravske županije na pruženoj podršci.

Prilog: Rezultati Kupa HŠRS – seniori

(mf/Izvor ŠRU Klen Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button