DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Klavirski virtuoz Lovro Pogorelić nastupio u Slatini

Vrhunski doživljaj klasične glazbe za ”Advent u Slatini” osiguralo je svojim sugrađanima Pučko otvoreno učilište Slatina.

Naime, POU Slatina u goste je pozvalo vrhunskog hrvatskog pijanistu Lovru Pogorelića.  

Ugledni međunarodno visoko kotirajući glazbenik u Slatini je izveo klavirski recital na čijem su programu bila djela Ludwiga van Bethovena i Josipa Štolcera Slavenskog.

Na samom početku ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac obratila se s nekoliko riječi zahvalivši posjetiteljima na dolasku i Glazbenoj školi Milka Kelemena odnosno njezinom ravnatelju Antoniju Brzici na ustupanju prostora velike dvorane Hrvatskog doma za održavanje ovog uistinu vrhunskog koncerta klasične glazbe.

Kao i mnogo puta do sada, Slatina je zahvaljujući trudu i ambiciji pojedinaca i lokalnih kulturnih institucija ponovno pred nosom imala priliku doživjeti i uživati u događaju ravnim onima koje se na dnevnoj bazi odvijaju u velikim europskim prijestolnicama kulture i glazbe, no i ovog puta samo je tek nekoliko desetaka Slatinčana odlučilo iskoristiti tu veliku privilegiju i mogućnost.

Osim POU i Glazbene škole Milka Kelemena, u ovu lijepu priču kao pokrovitelj je bilo uključeno i Ministarstvo kulture i medija, a valja spomenuti i da se cjelokupan program ”Adventa u Slatini” odvija u organizaciji Grada Slatine i Turističke zajednice grada.

 Damir Jukić

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button