DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Klavirski duo Batoš-Detoni odsvirao koncert četveroručno

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina za večeras je organizirala koncert na klaviru dua Batoš- Detoni.

Ružno kišovito vrijeme i trenutna epidemiološka situacija nisu bili baš neka pozivnica na koncert pa je  malobrojna publika slušala izvedbu Mozartove Sonate u G-duru,Beethovenovih osam varijacija na Waldsteinovu temu,Detonijevu Urarnicu,Debussyevu Malu suitu, te Sonatu Francis Poulenca.

U trajanju oko sat vremena spomenuti glazbeni duo vrhunskih majstora na klaviru odsvirao je spomenutih pet skladbi, od kojih posljednju petu kao dar publici izašavši na bis nakon pljeska zadovoljne publike.

Na početku i na kraju kako je i običaj, kao domaćin, prisutne je pozdravio ravnatelj slatinske glazbene škole Antonio Brzica. Zahvalio je prisutnima na dolasku ali i izrazio žaljenje što nisu ljepša vremena, jer bi tada koncertu prisustvovali i učenici škole. U nadi da će se normalna situacija što prije vratiti zaključio je večerašnji koncert.

“Program koncerta bio je u cjelini atraktivan i na visokoj izvedbenoj razini“, rekli bi glazbeni znalci, a mi laici koji volimo poslušati kvalitetan koncert možemo reći da je to uistinu i bio.

Današnjim glazbenim gostima, organizator je kao uspomenu na večerašnji koncert i svojevrsnu zahvalu darovao simbolične poklone.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button