DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Klara Košćak i Matea Funtek učenice GŠ Milka Kelemena Slatina zablistale na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus u Križevcima

S Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus, koje je održano jučer, 21. ožujka u Križevcima, Glazbena škola Milka Kelemena Slatina vratila se bogatija za dvije medalje.

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus manifestacija je koja se održava svake godine sa sudionicima iz cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i, od 2017.godine, stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda. Suorganizator natjecanja i domaćin je Glazbena škola Alberta Štrige Križevci. Mjesto je to na koje se natjecatelji i njihovi mentori rado vraćaju i koje je izvrsna pozornica glazbenih ideja, emocija, glazbene budućnosti i novih ideja. Ovo je natjecanje specifično po tome što svaki natjecatelj osim brojčane dobiva i opisnu ocjenu koju organizator šalje nastavniku/mentoru. Opisna je ocjena konkretna pohvala ili primjedba i možda pokoji naputak objektivnog i dobronamjernog slušatelja, a sve u cilju poboljšanja i napredovanja u radu nastavnika/mentora i odgoju mladih glazbenika.

Ovo je natjecanje prvo koje je u Republici Hrvatskoj uvelo u disciplini udaraljke kategorije koje obuhvaćaju i osnovnoškolski uzrast. Discipline klavir, solfeggio i udaraljke zastupljene su svake godine dok se ostale instrumentalne discipline izmjenjuju bienalno.

Na ovogodišnjem Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus izvrsnim rezultatima istaknule su se dvije učenice Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Klara Košćak i Matea Funtek.

  • Klara Košćak osvojila je II. nagradu u prvoj kategoriji brač s osvojenih 87,00 bodova pod mentorstvom Korane Perlić.
  • Matea Funtek također je osvojila II. nagradu u drugoj kategoriji bisernice s 87,67 bodova, pod budnim okom mentorice Martine Tepeš.

Učenice Glazbene škole Milka Kelemena Slatina na klaviru je pratio prof. Josip Jagušić.

Čestitke učenicama i učiteljima na izvrsnim rezultatima uputio je ravnatelj škole Antonio Brzica u ime cijelog kolektiva.
(M. Feldi/Izvor: Glazbena škola Milka Kelemena Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button