NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

KINO SLATINA: Za vikend kino projekcije filmova Pamtim samo sretne dane, Planet majmuna: Novo kraljevstvo i Izazivači

Kino Slatina i ovoga vikenda donosi nezaboravan filmski doživljaj za sve filmofile. 🎬🎞

U najnovijoj kino ponudi očekuje nas raznovrsna paleta filmova koja će zadovoljiti ukuse svih generacija i žanrova.


10. –  12. 5. 
 
  • 18:00 – PAMTIM SAMO SRETNE DANE (Art dvorana)
  • 19:00 – PLANET MAJMUNA – NOVO KRALJEVSTVO (Velika dvorana)
  • 20:00 – IZAZIVAČI (Art dvorana)

PAMTIM SAMO SRETNE DANE (Pamtim samo sretne dane)
– drama | za sve uzraste | 72 min |
 
Umorni starac sjedi u restoranu i promatra goste. No kao da ih već poznaje. A dok osluškuje njihove razgovore, sve više izgleda kao da ih je negdje već čuo. U jednom trenutku, postaje jasno da je starac zapravo umro i promatra svoj vlastiti život. Čekaonica za drugi svijet ne nudi izbor – u ulozi suca i porote, starac je prisiljen promatrati najvažnije trenutke svoga života, punog žaljenja i krivih odluka. Posljednji film velikog slovenskog glumca Radka Poliča nadrealistično je i melankolično ostvarenje nagrađivanog redatelja Nevija Marasovića (Vis-À-Vis – ZFF 2013.; Goran – ZFF 2016.), koji je redateljske vještine dosad dokazao u spektru različitih žanrova, od filma katastrofe i metakomedije do crnohumornog trilera i romantične dramedije. A dobitnik je i nekoliko Zlatnih arena.
 
Cijena ulaznice: 4 eura

PLANET MAJMUNA – NOVO KRALJEVSTVO (Kingdom of the Planet of the Apes)
– akcija, znanstvena fantastika | 12+ | 145 min | 
 
U epskoj franšizi koja se odvija nakon Cezarove vladavine, majmuni su dominantna vrsta koja živi skladno, dok je ljudska vrsta svedena na život u sjeni. Iznimno uspješna filmska franšiza izvorno je temeljena na romanu Pierrea Boullea, a originalni je film “Planet majmuna” objavljen davne 1968. godine. Novu popularnost je stekla s posljednja tri filma koji su se pokazali kao odlične ratne avanture. Redatelj Wes Ball udahnuo je novi život globalnoj, epskoj franšizi koja se odvija nakon Cezarove vladavine nekoliko generacija u budućnosti, u kojoj su majmuni dominantna vrsta koja živi skladno, dok je ljudska vrsta svedena na život u sjeni. Dok novi tiranski vođa majmuna gradi svoje carstvo, jedan mladi majmun odlučuje se na mučno putovanje koje će ga natjerati da preispita sve što je znao o prošlosti i donese odluke koje će definirati budućnost njegove vrste, i ljudske također.
 
Cijena ulaznice: 4 eura

IZAZIVAČI (Challengers)
– drama, romansa/ljubavni, sportski | 15+ | 132 min | 
 
Redatelj Luca Guadagnino, poznat po besprijekornom smislu za estetiku, na velika se platna vraća sa seksi dramom „Izazivači“ i briljatnom Zendayom u glavnoj ulozi! Tashi, nekoć budućnost tenisa, trenirala je svog supruga Arta za uspjeh na Grand Slam turnirima. Kako bi ga izvukla iz niza poraza, tjera ga da igra na turniru niže razine tzv. Challenger, gdje će se suočiti s Patrickom, poraženim rivalom s kojim oboje imaju kompliciranu povijest. Glavne uloge u filmu imaju Zendaya, Josh O’Connor i Mike Faist.
 
Cijena ulaznice: 4 eura

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button