Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Prije “Kina pod zvijezdama” POU Slatina mališanima poklonilo predstavu ”Vrijeme je za bajku”

Jučer je, sada već tradicionalno u ljetnim mjesecima krenulo u Virovitičko-podravskoj županiji jedinstveno slatinsko „Kino pod zvijezdama“. Ove godine program je prilagođen i najmlađima pa je prije projekcije filma odigrana kazališna predstava za djecu ”Vrijeme je za bajku”, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

Mališani u pratnji svojih roditelja odlično su popunili gledalište na betonskom igralištu iznad crkve i 40ak minuta uživali u predstavi koja je nastala na predlošku autora iz Republike Češke Jiřija  Strede.

Autor je suvremenik, što znači da je i ruho njegove priče ovovremeno. On priča Bajku kako je danas vidimo, još više – kako nam je danas prihvatljiva. Na predlošku svima znane CRVENKAPICE Streda razvija maštovitu Igru čija je nakana zabaviti gledatelje. Predstava je to koja priča kako su se susreli Dječak (slučajno, i on se zove Bajka!) i Djevojčica, u Kazalištu.

Organizator i pokrovitelj ove zanimljive predstave bilo je Pučko otvoreno učilište Slatina. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button