DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Karlo Drokan drugi u Hrvatskoj na natjecanju mladih tehničara

Sjajan uspjeh na državnom natjecanju mladih tehničara ostvario je učenik OŠ Eugena Kumičića Karlo Drokan. Karlo se u svojoj kategoriji Graditeljstvo plasirao na 2.mjesto u Hrvatskoj.

I ostali učenici ove slatinske škole, koji su se zahvaljujući odličnim rezultatima na izlučnim natjecanjima (školsko i županijsko),  upisali su zavidne rezultate i na tom posljednjem državnom natjecanju.

Tako je Roko Žunec zauzeo 9. mjesto u kategoriji Obrada materijala, Noa Nemet je također  9. u Hrvatskoj u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve. Gita Špoljarić je 18. u kategoriji Fotografija, baš kao i  Domagoj Drokan u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. Mentorstvo učenicima tijekom priprema od školskog i županijskog pa do državnog natjecanja proveo je učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.

Samo 63. natjecanje mladih tehničara u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i  Hrvatske zajednice tehničke kulture trajalo je tri dana (5.-7.svibnja), a provodilo se u online okruženju putem aplikacije Zoom pod strogim nadzorom stručnog povjerenstva. Prvog dana sudionici natjecanja pisali su test iz poznavanja tehničke kulture. Drugog dana na redu je bila sama praksa, odnosno izrada zadane tehničke tvorevine, a posljednjeg dana prezentacija iste.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button