DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Kapetan Bihar trpao suigrači pratili

U jučerašnjoj utakmici 9.kola 2. HMNL istok Slatina je na domaćem terenu uvjerljivo svladala Jakšić.

Nakon nekoliko uvodnih minuta bilo je jasno u kojem će smjeru ići ova utakmica. Odlučna i odlična Slatina iz čvrste je obrane brzo kažnjavala individualne pogreške gostiju pa je prednost na semaforu rasla iz minute u minutu sve do konačnih plus 5, a s obzirom na količinu šansi moglo je biti barem još toliko.

Ambicije gostiju iz Jakšića s 5 je lakih komada popraćenih nevjerojatno visokim postotkom realizacije  rasparao kapetan Boris Bihar. Razigran je bio i Toni Hudoletnjak strijelac dva gola, a još po jednog dodali su driblerski raspoloženi Ante Vicić i sinoć praktički neprelazni Samuel Spudić. Osim navedenih strijelaca i svi ostali dali su svoj obol ovoj velikoj pobjedi. Proces ”prešaltavanja” s velikog na mali moćnom je sinoćnjom partijom okončao Kupres, a demoliranju gostiju pripomogla je i energija Šantića i Čovića. Svoje zadatak čuvanja posjeda, a često i s nekoliko protivnika na leđima, uredno je odradio Dmitrović, a bez obzira na početne probleme s ”jet lagom” brzo je Vukovski pokazao koliko vrijedi njegovo bogato malonogometno iskustvo. Za potrebe ove utakmice spremno je iz dubokog zamrzavanja odmah u vatru uletio Danijel Bošnjak pokazavši da dugotrajna pauza nije nimalo utjecala na brzinu njegovih refleksa.

Slatina je vođena trenerom Bočkajem jučer jednostavno imala odgovor na sve, i na presing gostiju, i na njihovu igru s igračem više u polju. Iako su od početka do kraja imali utakmicu pod kontrolom trener  je konstantno inzistirao na visokoj dozi koncentracije u želji da zadrže mrežu netaknutom, posebice u nastavku. U tom segmentu nisu izdržali jer nešto se pitalo i goste kojima nije nedostajalo želje  koja je na njihovu žalost prečesto sagorijevala u nepotrebnoj nervozi koja ih je potpomognuta sjajnom izvedbom domaćina i odvukla u siguran poraz.

  1. HMNL istok
  2. kolo

SLATINA               9

JAKŠIĆ                  4

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Suci: Tomislav Katinić i Zoran Stojnović. Strijelci: 1:0 – Spudić (5), 2:0 – Bihar (7), 3:0 – Hudoletnjak (10), 3:1 – Grbeš (11), 4:1 – Bihar (16), 4:2 – Grbeš (18), 5:2 – Hudoletnjak (24), 5:3 – M.Kovačević (28), 6:3 – Bihar (28), 7:3 – Bihar (30), 8:3 – Bihar (38), 8:4 – D.Kovačević  (39), 9:4 – Vicić (39).

SLATINA: Bošnjak, Spudić, Kupres, Vicić, Hudoletnjak, Šantić, Bihar, Dmitrović, Čović, Vukovski. Trener: Robert Bočkaj

JAKŠIĆ: M.Kovačević, Rezo, D.Kovačević, Šulc, Begić, Solina, Banušić, Grbeš.

Damir Jukić


 

Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org