NASLOVNICAPOLITIKA

Kandidati HDZ-a za EU parlament tijekom obilaska Virovitičko-podravske županije posjetili Slatinu

U sklopu predizbornih aktivnosti, u petak 26. travnja, kandidati “Zelene skupine” Hrvatske demokratske zajednice za EU parlament, Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju.

Svoj obilazak započeli su u Grabrovnici, gdje su posjetili rodnu kuću Petra Preradovića. Svoj obilazak nastavili su u Kuriji Janković u Kapela Dvoru gdje su obišli radove na izgradnji športsko-rekreacijskog centra koji se gradi u sklopu hotela.

Nakon obilaska Kapele Dvora, uputili su se u Viroviticu gdje su prošetali novom gradskom „špicom“ ispred Gimnazije Petra Preradovića, a domaćini su ih upoznali s najznačajnijim gradskim EU projektom vrijednim 81,4 milijuna kuna – obnovom Dvorca Pejačević i Gradskog parka koji sada već poprimaju svoj konačan izgled.

Nakon Virovitice, otputovali su u Slatinu, gdje su u društvu domaćina – predsjednika GO HDZ-a Slatina Mirana Janečića i župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića obišli radove na Poduzetničkom inkubatoru koji se gradi u sklopu projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije vrijednog oko 30 milijuna kuna. Radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u staroj zgradi Doma zdravlja, vrijedni su 8,7 milijuna kuna i sadržavat će 11 ureda u kojima će novi i mladi poduzetnici stvarati svoje tvrtke. Nakon obilaska, uputili su se u središte Slatine gdje su se družili s građanima.

Nakon Slatine uputili su se u Orahovicu, gdje ih je dočekao predsjednik GO HDZ-a Orahovica Saša Rister. U njegovoj pratnji obišli su orahovački Poduzetnički inkubator koji je, kao i slatinski, dio županijskog projekta Mreža poduzetničkih inkubatora, a njegova izgradnja vrijedna je preko 10 milijuna kuna. Kandidati “Zelene skupine” obišli su i orahovačko Jezero, a potom se u središtu grada družili s građanima Orahovice.

Posjet je završio sudjelovanjem na obilježavanju 29. obljetnice HDZ-a Općine Nova Bukovica gdje ih je dočekala predsjednica Općinskog odbora HDZ-a Nova Bukovica Vinka Bokorni. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button