Home / NASLOVNICA / Kandidati HDZ-a za EU parlament tijekom obilaska Virovitičko-podravske županije posjetili Slatinu

Kandidati HDZ-a za EU parlament tijekom obilaska Virovitičko-podravske županije posjetili Slatinu

U sklopu predizbornih aktivnosti, u petak 26. travnja, kandidati “Zelene skupine” Hrvatske demokratske zajednice za EU parlament, Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju.

Svoj obilazak započeli su u Grabrovnici, gdje su posjetili rodnu kuću Petra Preradovića. Svoj obilazak nastavili su u Kuriji Janković u Kapela Dvoru gdje su obišli radove na izgradnji športsko-rekreacijskog centra koji se gradi u sklopu hotela.

Nakon obilaska Kapele Dvora, uputili su se u Viroviticu gdje su prošetali novom gradskom „špicom“ ispred Gimnazije Petra Preradovića, a domaćini su ih upoznali s najznačajnijim gradskim EU projektom vrijednim 81,4 milijuna kuna – obnovom Dvorca Pejačević i Gradskog parka koji sada već poprimaju svoj konačan izgled.

Nakon Virovitice, otputovali su u Slatinu, gdje su u društvu domaćina – predsjednika GO HDZ-a Slatina Mirana Janečića i župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića obišli radove na Poduzetničkom inkubatoru koji se gradi u sklopu projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije vrijednog oko 30 milijuna kuna. Radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u staroj zgradi Doma zdravlja, vrijedni su 8,7 milijuna kuna i sadržavat će 11 ureda u kojima će novi i mladi poduzetnici stvarati svoje tvrtke. Nakon obilaska, uputili su se u središte Slatine gdje su se družili s građanima.

Nakon Slatine uputili su se u Orahovicu, gdje ih je dočekao predsjednik GO HDZ-a Orahovica Saša Rister. U njegovoj pratnji obišli su orahovački Poduzetnički inkubator koji je, kao i slatinski, dio županijskog projekta Mreža poduzetničkih inkubatora, a njegova izgradnja vrijedna je preko 10 milijuna kuna. Kandidati “Zelene skupine” obišli su i orahovačko Jezero, a potom se u središtu grada družili s građanima Orahovice.

Posjet je završio sudjelovanjem na obilježavanju 29. obljetnice HDZ-a Općine Nova Bukovica gdje ih je dočekala predsjednica Općinskog odbora HDZ-a Nova Bukovica Vinka Bokorni. (mk / Foto: Marijo Kokorić)

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org