DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Kampanja „Sve boje Vretenaca“

Zaključno s posljednjim danom mjeseca svibnja, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina zaključila je i Facebook kampanju „Sve boje Vretenaca“.

Kampanjom je Udruga Vretenac obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama koji se svake godine obilježava 16. svibnja. Obilježavanju ovog, u kalendaru Vretenaca najvažnijeg, dana UOSIT Vretenac odlučila je posvetiti cijeli mjesec s ciljem podizanja svjesnosti o postojanju osoba s intelektualnim teškoćama u malim zajednicama, njihovim željama i mogućnostima, ali i s ciljem upoznavanja šire lokalne zajednice kako s članovima, tako i s volonterima Udruge.

Kroz mjesec dana aktivnostima „Ponedjeljkom s Vretencima“ i „Četvrtkom kod Vretenaca“ na FB stranici Udruge Vretenac mogli ste upoznati 56 najljepših boja, članove i volontere osobno.

Profilima članova i volontera Vretenci su željeli pokazati da svatko od nas bez obzira na svoj invaliditet ili teškoću ima iste želje, hobije, mane i vrline, te da smo svi mi na koncu slični u svojim različitostima.

Ono što je ispunilo srca i izmamilo osmijehe na lica je uključivanje šire lokalne zajednice u ovu akciju, ali i spoznaja da su se u kampanju „Sve boje Vretenaca“ uključile udruge, školarci i pojedinci van granica naše Virovitičko-podravske županije.

Upravo zbog toga, punog srca s najvećim osmjehom na licima Vretenci se žele zahvaliti učenicama 2. razreda ekonomije Srednje škole Marka Marulića Slatina, Dječjem vrtiću Zeko, Dječjem vrtiću Suncokret, Odredu izviđača Lisice Slatina, klincima i klincezama sudionicima projekta “Škola, mačji kašalj, Udruzi Jagalac Orahovica, Udruzi OSIT Bjelovar, Udruzi OSIT Međimurske županije, Udruzi Mlada pera Čakovec, učenicima i učenicama OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca, te svim građanima Grada Slatine koji su se priključili kampanji “Sve boje Vretenaca”.

I na kraju Vretenci poručuju:

„Hvala Vam što ste svojim bojama rasvijetlili, osvijetlili i uljepšali 56 vretenac boja i još jednom dokazali da zajedno smo jači, zajedno smo mi za pet.“
(mf, Vretenac Slatina)
Možda će vas zanimati i ...

Back to top button