DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Kako osvojiti četiri medalje u pet dana? Pitajte Benjamina i Nou, učenike Srednje škole Marka Marulića Slatina

Nakon osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2024. Benjamin Bore Lazić i Noa Nemet, učenici trećeg razreda tehničara za elektroniku i njihov mentor Darko Špoljarić još su jednom pokazali da se izniman trud i znanje može višestruko vrednovati.

Naime, navedeni trojac sudjelovao je na 9. izložbi inovacija I3G u Ivanić-Gradu koja se održavala od 16. do 17. svibnja 2024. godine u izložbenom prostoru hotela Sport u Ivanić-Gradu. Organizator izložbe bio je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a smotra je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, grada Ivanić-Grada i ostalih. Na izložbu su prijavljena tri rada, a nakon dva dana izlaganja, predstavljanja i ocjenjivanja stručno povjerenstvo izložbe nagradilo je sva tri rada brončanom medaljom za Tetris, srebrnom za Iks-oks i zlatnom medaljom za e-čovječe, ne ljuti se. U izradi i kreiranju posljednje navedene igre ovom dvojcu pridružila se i gimnazijalka Gita Špoljarić okitivši se tako zlatnom medaljom.

– Koliko su naše digitalizirane društvene igre zanimljive i raznovrsne svjedočila je ogromna gužva na našem izložbenom prostoru tijekom čitavog sajma. Očarani su bili i oni iz vrtićkih skupina, ali i oni malo stariji kojima se ideja povratka općepoznatih društvenih igara u digitalnom obliku činila izvrsnom temom za stručnu raspravu. Iako su ta dva dana bila iznimno naporna jer je osim objašnjavanja trebalo i popravljati sitne kvarove nastale tijekom igranja, vratili smo se zadovoljni i ponosni jer smo uz prezentiranje škole i sebe upoznali mnoštvo entuzijasta i hobista te sklopili niz prijateljstava i poslovnih suradnji, – istaknuo je prf. Darko Špoljarić te dodao kako je slatinska ekipa čak privukla pažnju televizijske ekipe HRT-a koja ih je uvrstila u svoje izvješće o izložbi.

(mf; Izvor: SŠ M. Marulića Slatina, prof. Darko Špoljarić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button