DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Kako je Potjeh tražio istinu“ i „Nobody“u „Kinu pod zvijezdama“

Jučerašnji program Kina pod zvijezdama započeo je predstavom za djecu.

Glumci kazališne družine I.B.M. iz Slavonskog Broda u okviru „Slatinske male scene“ odličnom izvedbom prikazali su predstavu „Kako je potjeh tražio istinu“ prema priči Ivane Brlić Mažuranić, koja se bavi temama sazrijevanja, obiteljske odanosti, sloge, i potrage za smislom. Kao i ostale priče iz zbirke, ima obilježja bajke i elemente nadnaravnoga i mitskoga. Predstava je bila namijenjena uzrastu 10+ pa je i publike bilo nešto manje nego što to inače biva kada su predstave na repertoaru .

Uslijedila je projekcija filma, akcijskog trilera naziva „Nobody“ .

Večeras će „Kino pod zvijezdama“ posjetiteljima priuštiti posljednje projekcije u ovoljetnom izdanju . Prvo će u 20 sati biti prikazan animirani film Croods: Novo doba. U okviru Revije europskog filma, koja se kao i „Slatinska mala scena“ te Stand up comedy festival, odlično uklopila u „Kino pod zvijezdama“ ,će biti prikazan film Strah iz 2020.godine po žanru triler drama.

Ova napeta priča o mladoj djevojci i mladiću koji je opsjednut njome jedan je od prvih filmova u kojem se pojavljuje Mark Wahlberg. Uz njega još glume Reese Witherspoon, Amy Brenneman, William Petersen i Alyssa Milano. Unatoč mlakoj reakciji kritike film je uspio ostvariti komercijalni uspjeh.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button