DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Kadeti pobijedili Aureliju, juniori Osijeka

Svoje prvenstvene nastupe danas su sa stopostotnim bodovnim učinkom odradile dvije mlade selekcije MNK Slatina. Taj dvostruki malonogometni program igran u dvorani srednje škole otvorili su kadeti Slatine pobjedom 2:1 protiv vršnjaka vinkovačke Aurelije da bi odmah po tom i nešto stariji predstavnici domaćina u još nešto tvrđoj utakmici također svladali svoje  protivnike odnosno juniorsku selekciju Futsal Osijeka s istovjetnih 2:1.

U utakmici 5. kola 2. HMNL istok za kadete prvi su na štih došli mladi Vinkovčani prilično s(p)retnim golom u 10. minuti. Slatina je izjednačila preko Antonia Trupine u 17. minuti, a ponovno se u čovjeka odluke prometnuo Ivan Šabić golom za potpuni preokret i trijumf Slatine. Posebno ćemo još izdvojiti Marka Kramarića bez čijih bi brojnih fantastičnih obrana Slatina jako teško došla do ove pobjede.

U juniorskom ogledu također 5. kola gledali smo ipak puno kvalitetniji futsal, ne baš nešto lijep oku s obzirom da je to bio duel dva podosta izjednačena protivnika. S obzirom na položaj na tablici Osječani su bili favoriti na papiru no valjalo je to potvrditi i na terenu. Slatinčani nisu baš previše marili na taj podatak te su hrabro ušli u ovaj okršaj, a za što su nagrađeni vodstvom početkom drugog dijela (21. minuta) kada je za 1:0 nakon uigrane akcije iz kornera i asistencije Tutića lijepo izvana pogodio Martin Tunić. Nedugo zatim na 2:0 povisio je Cader.  I nakon toga imala je Slatina dva puta idealne prigode da zatvori utakmicu no nije ih zabila i naravno da je uslijedilo stani-pani u kojem su  Osječani stisnuli svoje domaćine u šest metara tražeći preokret i izjednačenje. Spustili su gosti rezultat u 33. minuti preko Šošića, napadali i nakon toga, tiskali, tražili šesti akumulirani prekršaj domaćina, no ipak ništa od toga nisu dočekali i Slatina se nekako obranila i došla ipak na koncu do zaslužene pobjede.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button