DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Kadeti AK Slatina 6. u Hrvatskoj u krosu

U subotu (12. ožujak) je u Labinu održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, a na kojem je u uglednom društvu najboljih hrvatskih klubova participirao i Atletski klub Slatina. U Labinu se tako u organizaciji atletskih klubova Kvarner i Albona okupilo više od 700 natjecatelja, od mlađih kadeta pa sve do seniora, a koji su trčali u 12 utrka.

Doroteja Santi trčala je seniorsku utrku na 8 kilometara gdje je u jakoj konkurenciji 42 natjecateljice ciljnom linijom prošla kao dvanaesta u vremenu 34:50. Konkurenciju je u toj utrci s vremenom 29:48 doslovno pomela hrvatska olimpijka Matea Parlov Koštro.

Slatinčani su svoje predstavnike imali u tri ekipne utrke. Najbolji plasman ostvarili su kadeti koji su trčali u utrci na 1 500 metara. Na ekipnim natjecanjima zbrajaju se bodovi/plasmani najbolja tri predstavnika pa su tako mladi Slatinčani u konkurenciji 12 ekipa završili na solidnom 6. mjestu u Hrvatskoj. U toj utrci u konkurenciji 46 mladih natjecatelja trčali su Marko Tomić (21. mjesto), Fran Jaković (26.), Domagoj Drokan (27.) i Karlo Drokan (30.). Na dionici od 800 metara trčale su mlađe kadetkinje, točnije predstavnice 24 kluba. Tu su se Slatinčanke plasirale na 23. mjesto. U toj jednoj od najmasovnijih utrka prvenstva trčale su Mia Grđan (76. mjesto), Marta Jaković (99.), Ana Buček (110.) i Ivona Ljubas (122.). Kadetkinje AK Slatina su trčale na 1 000 metara gdje su na koncu u konkurenciji 21. kluba bile 20. To su Dea Virovac (61.), Vanesa Boroša (77.) i Danijela Boroša (90.).

Ovo natjecanje bilo je jedno od prvih ove godine koje se odvijalo na otvorenom pa je mnogima baš kao i slatinskim atletičarima poslužilo kao dobar test za uvid u trenutno stanje i mogućnosti nakon dugih i fizički zahtjevnih zimskih priprema. Voditeljice mladih slatinskih atletičara na ovom natjecanju bile su trenerice profesorice Tomislava Medvedović i Mirta Drokan koje su i ovim putem željele čestitati svojim mladim predstavnicima na uspješno završenoj prvoj utrci na otvorenom ove godine.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button