DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Juniori MNK Slatina izborili završnicu Prvenstva Hrvatske!

Sjajnom partijom juniori MNK Slatina položili su na pleća svoje protivnike iz Vinkovaca i tako došli do fantastičnog uspjeha – osvajanja 3.mjesta u prvenstvu koje vodi na samu završnicu Prvenstva Hrvatske u futsalu!

Iako pomalo poljuljanog morala uslijed eliminacije u polufinalu prvenstva od strane Osijeka raspoloženje je ipak mladim slatinskim malonogometašima podosta popravila itekako dobra vijest pristigla ovog tjedna iz ureda Hrvatskog nogometnog saveza da će na završnicu PH putovati i trećeplasirana momčad Prvenstva Hrvatske regije istok. Tako je ovaj ogled za treće mjesto praktički preko noći dobio osjetnu težinu. Ulaznica za druženje i  borbu s ostalom kremom hrvatskog futsala samo je jedna, a baš kao i Slatinčani do nje su silno željeli doći i mladići iz Vinkovaca.  I upravo je takvo bilo i stanje na terenu slatinske najveće dvorane. Prvi su uboli Slatinčani, točnije Dorian Bogati. No već tri minute kasnije Vinkovčani pokazuju po što su došli u Slatinu, a strijelac je bio Rimac. Vrhunsku fazu igre u tom periodu gosti su pretočili u još jedan pogodak, a s druge strane terena slika stanja tada potonulih Slatinčana i nije baš bila ista ona na koju su nas odličnim igrama navikli ove sezone. I onda se u više nego pravom trenutku, možda i ključnom za daljnji smjer utakmice, ukazala topovska desnica Mateja Dorinke. S tih 2:2 otišlo se na poluvrijeme, a onda je krenuo za neke posljednji, a za neke trijumfalni čin PH regije istok. I upravo su tih posljednjih 18 minuta mladci Slatine zablistali kao nikada do sad. Činjenica je ta da su imali puno nezgodnih protivnika, ali ovakav ulog i još itekako ”žive” protivnike u vidu talentiranih Vinkovčana još ne. Bilo je to ono pravo pobjedničko lice Slatinčana. S takvim neprobojnim gardom nisu uzmakli ni centimetra, a efikasnost je, na očaj gostiju, bila zaprepaščujuća. Stjepić je prvi otvorio slavinu, Sopjanac lijepo iskosa pojačao pritisak, Dominik Bogati izbio ventil, Pejakić majstorskim suhim listom najavio totalni kolaps, a Dorian Bogati bio posljednji u tom lancu ”krivaca” za veliku gotovo epsku poplavu u vinkovačkom golu. Velika igra, velika pobjeda protiv jakog protivnika, i ogroman uspjeh ovih mladića vođenih trenerskim dvojcem Bogati – Novaković za veliku nagradu, za osvajanje 3.mjesta i zaslužen prolaz na samu državnu završnicu ovog mladog kolektiva isto tako još uvijek poprilično mladog, ali itekako uspješnog slatinskog kluba MNK Slatine.

HMNL – istok –juniori

Playoff – Utakmica za 3.mjesto

MNK SLATINA     7(2)

MNK VINKOVCI  2(2)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Suci: Matija Horvatek (Našice) i David Rakitničan (Slatina).

Strijelci: 1:0 – Dor.Bogati (4), 1:1 – Rimac (7), 1:2 – Živković (10), 2:2 – Dorinka (14), 3:2 – Stjepić (21), 4:2 – Sopjanac (22), 5:2 – Dom.Bogati (24), 6:2 – Pejakić (28), 7:2 – Dor.Bogati (29).

SLATINA:Tropšek, Dom.Bogati, Dor.Bogati, Stjepić, Rastija, Lukac, Sopjanac, Novaković, Šuntić, Kizivat, Dorinka, Pejakić. Treneri: Damir Bogati i Marko Novaković

VINKOVCI: Aleksić, Kevo, L. Dragun, Jurišić, Japundžić, Barišić, Piperković, M.Dragun, Mijatović, Živković, Popović, Glavaš, Rimac. Trener: Marin Ležaić

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button