DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Jučer u Kapincima održan memorijal „Stjepan Stevo Eri“

Jučer je u Kapincima, u organizaciji Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ, održan memorijal „Stjepan Stevo Eri“.

Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Kapincima.

U Lovačkom domu u Kapincima okupili su se članovi udruge i gosti koji su pomogli u organizaciji ovoga memorijala.

Predsjednik udruge Dražen Zelenka, u znak sjećanja na prerano preminulog Erija, u svome govoru je rekao:

Okupili smo se ponovno ovdje da se prisjetimo našeg brata i suborca Stjepana Stevu Erija i evociramo sjećanja na vremena kada smo stvarali povijest.Danas više od 30 godina kasnije,stvarno znamo da smo je stvarali i stvorili.Znamo mi svi da nije uvijek onako kako smo to sanjali,ali smo ipak ostavili našoj djeci i našim unucima Domovinu,Domovinu koju smo natapali krvlju i nesebičnim davanjem svoje mladosti,a sada je na njima da je učine boljom i ljepšom za život njihovoj djeci. Dragi moji,srce mi je puno,svaki puta kada vas vidim,jer dok je vas naša djela neće biti zaboravljena, a na grobovima  naše braće stajati će vijenci i gorjeti će svijeće.To je najmanje što možemo učiniti za sva njihova djela i ono čime su nas zadužili.Neka im je laka hrvatska gruda i neka im je vječna slava i hvala!,-rekao je Zelenka.

Prigodno je, također govorio u ime slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića i svoje ime, njegov zamjenik Ilija Nikolić,potvrdivši uvodne riječi predsjednika Zelenke da treba čuvati uspomenu na hrabre ljude koji su dali svoje živote za plemeniti cilj, a među njima je i Stjepan Stevo Eri.

Događaju je prisustvovao i Krunoslav Šarabok,pročelnik stručne službe Grada Slatine,načelnik općine Sopje Berislav Androš i drugi od kojih su oni zaslužni za pomoć u organizaciji memorijala Stjepan Stevo Eri darivani zahvalnicama.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:UVVPDR VPŽ)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button