DOGAĐANJANASLOVNICA

Jučer održan Zbor građana Mjesnog odbora Gornji Miholjac

Jučer je u slatinskom prigradskom naselju Gornji Miholjac održan Zbor građana Mjesnog odbora Gornji Miholjac.

Zbor je održan u prostorijama Hrvatskog doma na poziv Vijeća Mjesnog odbora kako bi mještane informirali o odrađenim projektima, radovima i značajnim događanjima u 2019., te iznijeli plan rada MO za 2020. godinu.

Nazočne je na samom početku pozdravio predsjednik VMO Željko Kolinger, a u uvodnom je obrazlaganju istaknuo dobru suradnju s Gradskom upravom i gradonačelnikom Grada Slatine Denisom Ostrošićem uz čiju je potporu tijekom prošle godine na području Mjesnog odbora Gornji Miholjac odrađeno i pokrenuto niz projekata.

Tako je Grad Slatina pokrenuo jedan veliki projekt za izgradnju mosta preko rijeke Čađavice u ulici Kneza Domagoja u Gornjem Miholjcu za koji je nakon zatvorene financijske konstrukcije krajem prošle godine potpisan ugovor s izvođačem radova s rokom izvođenja od 6 mjeseci.

Od strane Ministarstva hrvatskih branitelja krajem 2019. godine, odobreno je sufinanciranje projekta postavljanja Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Miholjcu u visini 40.000 kn, koji će biti postavljen do kraja ove godine.

U protekloj godini u sklopu gradskog projekta malih komunalnih akcija, u kući posljednjeg ispraćaja postavljen je klimatizacijski uređaj, a Grad Slatina je isto tako pružio potpunu potporu svim višednevnim programima koje je organiziralo VMO u suradnji s udrugama s područja MO Gornji Miholjac povodom Dana mjesta i zaštitnice sv. Terezije Avilske.

Prema prijedlogu malih komunalnih akcija za ovu godinu planirano je opremanje prostora Hrvatskog doma u Gornjim Miholjcu sa stolovima i klupama na rasklapanje, konferencijskim stolicama i ugradnja klimatizacijskog uređaja u prostoru automatske streljane u G. Miholjcu koja se također nalazi u sklopu Hrvatskog doma.

Uz uključivanje i raspravu prisutnih sugrađana na Zboru građana donesena je i Odluka o održavanju svih zelenih površina na području Mjesnog odbora putem organiziranih radnih akcija, a tijekom godine pokušat će se prema potrebitim prioritetima zatražiti, nasipanja i ravnanja neasfaltiranih cesta.

Na kraju sastanka predsjednik MO Željko Kolinger zahvalio se prisutnim sugrađanima na svim konstruktivnim prijedlozima u cilju podizanja boljih uvjeta življenja u mjestu, koji će se postići samo zajedničkim trudom i radom.
(mf/Izvor: VMO G. Miholjac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button