DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Josipovska akcija Dijabetičke udruge Slatina

Dijabetička udruga Slatina tradicionalno za Josipovo za cjelokupno pučanstvo organizira akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka.

I ove godine odaziv na akciju bio je i više nego zadovoljavajući. Iz godine u godinu građani pridaju sve više pažnje skrbi za vlastito zdravlje, a razlog tome svakako su i napori koje Dijabetička udruga konstantno usmjerava u taj smjer edukacije cjelokupne građanske zajednice. Također što se tiče odaziva nešto ide i na vremenske prilike koje su definitivno poslužile s obzirom da je akcija održana na otvorenom suncem obasjanom prostoru pokraj slatinske fontane. A tamo smo na toj ugodnoj temperaturi, i još ugodnijoj atmosferi kojoj su ljubaznošću i srdačnošću doprinijeli članovi udruge, ali i patronažne sestre Doma zdravlja VPŽ Slatina koje su provodile akciju, zatekli i predsjednika i zamjenicu predsjednika Dijabetičke udruge Rajka Brajića odnosno Gretu Perković.  Vodeći dvojac  udruge iskoristio je ovu prigodu da se još jednom iskreno zahvali patronažnim sestrama koje su im po tko zna koji put skočile u pomoć pri provedbi ove javne akcije. Valja dodati da je josipovska akcija održana u sklopu projekta udruge ”Slatki za Slatinu” odobrenog i financiranog od strane Grada Slatine. Također njihove zahvale su išle i u smjeru Ljekarne Plantak koja je članove udruge pozvala na edukacijsku radionicu imena ”Dijabetes na tanjuru”. Osim te prošlotjedne članovi Dijabetičke udruge Slatina također su se odazvali i radionici organiziranoj od strane Udruge dijabetičara Virovitice, a na kojoj je o novim načinima liječenja dijabetesa predavanje održao doktor endokrinolog – dijabetolog Ivica Cindrić.

Inače današnjoj (20.3.) akciji odazvalo se 83 osobe, a samo kod jedne osobe utvrđena je povišena vrijednost šećera u krvi te je ista upućena da se javi svom obiteljskom liječniku poradi daljnjeg liječenja.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button