DOGAĐANJANASLOVNICA

Još veća, ljepša, kvalitetnija i bogatija: Pivac market-mesnica u Slatini otvorila vrata na novoj adresi

Pivac market-mesnica danas je u Slatini otvorila vrata na novoj adresi. Iz malog prostora na kućnom broju 5 preseljena je nekoliko metara dalje, na Trg sv. Josipa br. 5, u novi, mnogo veći prodajni prostor koji se prostire na više od 140 m2 u srcu Slatine.

Moderno uređeni prodajni prostor opremljen  je najsuvremenijom opremom prema najvišim tehnološkim standardima i kupcima će osigurati još bogatiju ponudu.

Pivac u svojoj ponudi, uz uvijek svježe meso, nudi i suhomesnate delicije, svježe voće i povrće, svježi kruh te više od 1200 prehrambenih i neprehrambenih artikala.

– Ovo je prva mesnica opremljena najnovijim dizajnom koji predstavlja novi vizualni identitet Pivca. Uz nove police, rashladne vitrine i hladnjake, u prostoru se nalaze tri rashladne komore luksuzno opremljene najmodernijom opremom, što će dodatno osigurati svježinu namirnica na još veće zadovoljstvo kupaca – istaknula je Dunja Jović, kontrolorka maloprodaje za regiju Slavonija.

Vjerujemo da će Pivac market u starim Slatinčanima pobuditi nostalgiju jer upravo se u tom prostoru u Slatini krajem 60-ih godina nalazila prva samoposluga u gradu. Kasnije je taj prostor poslužio za salon namještaja, donedavno i  poslovnicu banke, a sada je nakon više od 50 godina Slatina u istom prostoru dobila još veći, ljepši, kvalitetniji i bogatiji market, a što je najvažnije, pristupačniji nego do sada.

– Sjećam se te prve slatinske samoposluge i drago mi je što je otvorenjem Pivac market-mesnice Slatina ponovno dobila trgovinu u ovom prostoru, koji je sada puno ljepši. U Pivcu kupujem od prvoga dana od kada je otvoren u Slatini, a sada će u novom prostoru biti još lakše kupovati uz kvalitetan asortiman i pristupačne cijene – rekla nam je Slatinčanka Kata Kruljac, koju smo među brojnim kupcima zatekli na otvorenju novog Pivac marketa.

Pivac maloprodajna mreža sveukupno broji 239 poslovnica diljem Hrvatske koje posluju prema konceptu kvartovskog marketa, u kojem osim osnovnih namirnica možete kupiti i sve potrebne proizvode za kućanstvo. Poslovna politika neprestanog ulaganja i širenja maloprodajne mreže čini poslovnice dostupnim stanovnicima, kako urbanih tako i ruralnih područja te im time omogućuje svakodnevnu kupnju.

– Ovim otvorenjem nastavljamo razvijati našu maloprodajnu mrežu u smjeru proširenja kvadrature, a samim time i ponude, kako bismo našim kupcima pružili još bolju kvalitetu i uslugu – izjavila je Ivona Vukosav Leko, voditeljica Odjela maloprodaje Mesne industrije Braća Pivac.

– Budući da je petak u Slatini sajmeni dan, današnje otvorenje Pivac marketa bilo je pun pogodak jer su brojni kupci pohrlili iskoristiti izuzetnu ponudu i nadasve odlične cijene koje je Pivac osigurao u povodu svečanog otvorenja, a počastio ih je i slasnim poklonima. Tako je prvih 270 kupaca na poklon dobilo pakiranje narezanog Dalmatinskog pršuta i čokoladu, a 300. kupac nagrađen je cijelim Dalmatinskim pršutom – ispričala nam je Jasna Barišić, voditeljica poslovnice u Slatini. Dodala je kako akcijskih cijena neće manjkati ni u narednim danima i tjednima.

Vrata slatinskog Pivca kupcima su otvorena od ponedjeljka do petka od 7 do 20 i subotom od 7 do 17 sati te nedjeljom prema rasporedu.

U prigodi otvorenja svoga novoga prostora Pivac je nagradio Slatinčane i s pet poklon paketa, koje su mogli osvojiti u nagradnoj igri u eteru Radio Slatine.

Preseljenjem u novi, veći prostor osigurana su i nova dva zaposlenja, tako da će kupce u Pivac market-mesnici svakoga dana dočekati šest djelatnica uvijek nasmijanih lica, čija je ljubaznost dodatni bonus posjeti i kupnji u Pivcu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi – SPONZORIRANA OBJAVA)

Blic iz prošlosti

Povijesni razvoj Slatine blisko je vezan uz trgovinu i trgovanja.
Godine 1808. na zahtjev vlastelinske obitelji Pejačević, u sklopu čijeg posjeda se nalazilo i naš grad, mjesto Slatina uzdignuto je u rang trgovišta s mogućnošću održavanja godišnjih sajmova. Koliko je trgovina utkana u samu strukturu grada Slatine zorno nam prikazuju razglednice s početka 20. stoljeća u kojima vidimo brojne trgovačke i obrtničke radnje smještene u jednokatnim obiteljskim kućama uz glavne ulice grada.
Ova pomalo pitoreskna slika stare Slatine, starog trgovišta značajno se mijenja sredinom 20. stoljeća kada dolazi do novih urbanističkih promjena unutar strukture centra. Godine 1962. počinje rušenje sjeveroistočnog kuta današnjeg centra na mjestu kojega je danas prostrano parkiralište i sat, kako bi se stvorilo mjesto za stambenu četverokatnicu. Rušenje sjeveroistočnog kuta nastavljeno je sve do kraja 60-ih i zaključeno je izgradnjom današnje zgrade na adresi Trg sv. Josipa 4, 4A i 5. Navedena zgrada zamišljena je kao multifunkcionalni prostor namijenjen stanovanju i trgovini, pri tome zadržavajući raniju tradiciju trgovanja na ovom mjestu. Odmah nakon izgradnje zgrade u njezinom prizemlju otvorena je prva samoposluga u Slatini.
(mf/Izvor: Zavičajni muzej Slatina, kustos Srđan Đuričić/Foto: arhivske fotografije ZMS)


(Centar Slatine iz 50-ih godina 20. st)


(Slike prve slatinske samoposluge na centru; početak 70-ih godina 20. st)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button