DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

Foto: Još jednu uspješnu godinu rezimirala slatinska Udruga umirovljenika na redovnoj skupštini

Danas je u domu Mjesnog odbora Vladimir Nazor u Slatini održana redovna godišnja izvještajna skupština Udruge umirovljenika Slatina.

Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Vladimir Domić koji je i predsjedavao skupštinom, a u radnom predsjedništvu našle su se još Slavica Hajek i Ana Hodak, dok je za zapisničara izabrana Nada Nikšić.

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti preminulim članovima udruge i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu minutom šutnje, predsjednik Vladimir Domić pozdravio je sve prisutne članove udruge i ostale goste među kojima su se našle ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine Martina Kireta i viša stručna suradnica za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Marija Fumić koja je u ime Grada Slatine došli izraziti podršku udruzi.

Domić je potom podnio izvješće o radu za prošlu godinu, te iznio plan rada za tekuću 2024. godinu.
Tom je prigodom uz zahvalu naglasio izvrsnu suradnju s Gradskom razvojnom agencijom Slatine koja je udruzi pomogla u pisanju i provedbi projekata „Vedri dani treće dobi“, „U zdravom tijelu zdrav duh“ i „Informatička pismenost treće dobi“.

Posebno se zahvalio članovima koji uvijek vrijedno rade na održavanju prostorija udruge te okoliša oko same zgrade. Potom je istaknuo kao i uvijek pozitivnu suradnju s Gradom Slatinom koji na čelu s gradonačelnikom uvijek ima razumijevanja za slatinske umirovljenike kojima je konstantna potpora kroz različite projekte i aktivnosti.

Uz brojne izlete, odlazak na kupanje u toplice, plesne večeri, obilježavanje značajnih datuma za umirovljeničku populaciju, te različite radionice i edukacije, Domić je naglasio kako je vrlo uspješnu 2023. godinu zaokružilo svečano obilježavanje 77. obljetnice rada Udruge umirovljenika Slatina i Međunarodnog dana starijih osoba kada su uručena priznanja vrijednim članovima i zaslužnim pokroviteljima i sponzorima kojima se još jednom zahvalio na svoj pomoći i ovom prigodom.

Iznoseći plan rada za naredno razdoblje Domić je naglasio kako će ova udruga koja trenutačno broji 193 člana uz redovite aktivnosti i dalje raditi na uređenju prostorija kako bi iste bile što ljepše i ugodnije članovima udruge i njihovim gostima tijekom druženja i drugih planiranih aktivnosti, a uz nastavak vrlo uspješne suradnje s Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Slatinom, nastavit će se i suradnja s ostalim udrugama na području Slatine i VPŽ. Osim toga planiran je i nastavak odlične suradnje sa Zavodom za javno zdravstvo sv. Rok VPŽ u sklopu kojih su od iznimnog značaja tribine o zdravstvenoj preventivi, te s Patronažnom službom Doma zdravlja u Slatini pri organizaciji javnozdravstvenih akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi.

Financijsko izvješće za 2023. godinu i financijski plan za 2024. godinu, kao i izvješće Nadzornog odbora podnijela je blagajnica Nada Nikšić, dok je izvješće verifikacijske komisije iznio Ivica Dorinko. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Na samome kraju skupštine sve prisutne je u ime Grada Slatina pozdravila Marija Fumić koja se zahvalila udruzi i njenim članovima na predanom radu i brojnim aktivnostima.

– Vaša je udruga jedna od najbrojnijih i najaktivnijih u našemu gradu, a kroz vaše aktivnosti vidljivo je zalaganje za dobrobit cjelokupne starije populacije naše zajednice, – istaknula je Fumić naglasivši daljnju suradnju, osobito kroz gradski projekt Zaželi.

Na odličnoj dosadašnjoj suradnji zahvalila se i ravnateljica GRAS-a Martina Kireta koja je istaknula kako se raduje novim projektima i još boljoj suradnji budući da je tek na početku mandata na ovoj funkciji.

Nakon što su riječi pohvale i potpore iznijeli i predsjednici gostujućih udruga predsjednik Domić je zaključio rad skupštine zahvalivši se svima na dolasku te pozvao sve prisutne na prigodni domjenak uz druženje, ples i vesele note Pere Berkeca.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button