Home / DOGAĐANJA / Još jedno fantastično izdanje Popišanac traila

Još jedno fantastično izdanje Popišanac traila

U bogatom programu obilježavanja Dana grada Slatine posebno mjesto zauzima Popišanac trail, utrka rekreativno-natjecateljskog karaktera koju su prije 4 godine pokrenuli članovi Udruge Motiv, kako na svoje, a još više na zadovoljstvo brojnih trkača koji u Slatinu na ovaj događaj dolaze sada već praktički iz cijele Hrvatske. Velika je stvar u Slatinu dovesti  150 ljudi iz svih dijelova Lijepe naše, ove godine čak i iz Slovenije, i ponuditi im na nekoliko sati slatinsku zbilja prelijepu prirodu, srdačan prijem, mjesto za druženje, okrjepu, bogat popratni program ispunjen glazbom, nagrade najboljima. I sve su to i ove godine, na veliko zadovoljstvo samog Grada i Turističke zajednice koji i jesu glavni pokrovitelji ovog sjajnog slatinskog turističkog proizvoda, i više nego uspješno uspjeli ponuditi super organizirani srdačni Motivci. Dobrodošlicu šarolikoj ekipi trkača, rekreativaca, čak i hodača, prije starta prve utrke u dvorišnom prostoru kafića Prijašin 2  izrazio je gradonačelnik Denis Ostrošić prepustivši ih nakon toga glavnom ”kompjuteru”  traila predsjednici Udruge Motiv Mariki Marić koja ih je nakon toga upoznala sa ovogodišnjim stazama traila i ostalim potankostima. Dok su tako trejleri i velikog i malog popišanca startali s lokacije bivše vojarne trkači canicross-a sa svojim su ljubimcima krenuli na utrku sa slatinskog izletišta Bunarić. Sve tri utrke istrčalo je ukupno 155 trkača, ne računajući četveronožne ljubimce. Canicross tek počinje hvatati korijenje u Hrvatskoj pa ne čudi što su do najvišeg postolja te discipline odjurili i više nego stari maheri tog zanata Slovenci Patrik Zupanič i Mirko Perko i njihovi super brzi dugonogi ljubimci. Da i Slatina ima konja za utrku, točnije psa Nelu, trećim mjestom dokazao je Boris Hrala.

Sjajna je u toj utrci suvereno osvojivši prvo mjesto sa svojom Harley bila Zagrepčanka Irena Smojver.

Usprkos podosta lošem vremenu čak 87 natjecatelja istrčalo je Mali Popišanac, a pomalo nevjerojatnim pobjedničkim vremenom od 47 minuta i 28 sekundi skoro ga je doslovno privatizirao mladi Matija Crnković koji je i za svog klupskog kolegu nama itekako poznatog Danijela Dunkovića bilo jednostavno neuhvatljiv. Ista priča vrijedila je i kod djevojaka. Lanjski naslov prilično lako obranila je Danijela Černić kojoj tako slatinsko gorje, šume i vinogradi postaju praktički već privatno dvorište. U toj utrci i Slatina je imala jakog aduta u vidu Marine Novoselec koja je na koncu završila na visokom drugom mjestu.

Za odvažiti se trčati na Velikom Popišancu ipak nije samo dovoljno biti zaljubljenik u prirodu pa se na startnoj liniji te utrke pojavilo ukupno 32 super spremna natjecatelja. S obzirom na 25 kilometara paklene staze valjalo je posebno skinuti kapu Dinko Soliću i Damiru Kliglu koji su u cilj utrčali sprintajući razdvojeni tek nekoliko metara odnosno dvadesetak sekundi za koliko je pobjedu odnio prvo navedeni trkač iz Varaždina. U toj utrci izdvojit ćemo i treće mjesto sveprisutnih Glasnika istine odnosno Darka Dolovskog iz Dobrovića. Kod dama nije bilo neizvjesnosti za što se suverenom pobjedom pobrinula Osječanka u dresu Dubrovnika super brza Maja Urban. Ana Sajko iz Varaždina bila je druga, a Slatinčanka sa zagrebačkom adresom prekaljena trejlerica Mandica Grubišić treća.

Iako je dugo prijetila kiša je ovaj put na sreću zakasnila pa je i svečano proglašenje održano na suhom u sjajnoj atmosferi kakva je i bila od početnog okupljanja pa sve do odlaska i posljednjeg natjecatelja još jednog za dugo pamćenje sjajnog Popišanac traila u organizaciji i još više ljubavi slatinskih Motivaca.

dj

Foto: Damir Jukić

 

”Popišanac 2019”

Rezultati:

Mali Popišanac 12 km.

 1. Matija Crnković – Hrvatski sokol Osijek 47:28
 2. Danijel Dunković – Hrvatski sokol Osijek 56:47
 3. Dario Gabrić – IND 56:57

 

 1. Danijela Černić – AK Slavonija Žito 1:01:05
 2. Marina Novoselec – AK Slatina 1:04:52
 3. Helena Vonić – SRK Baraber 1:09:04

 

Veliki Popišanac 25 km.

 1. Dinko Solić – AK Varaždin 2:08:45
 2. Damir Kligl – SRK Baraber 2:09:07
 3. Darko Dolovski – Glasnici istine 2:21:44

 

 1. Maja Urban – AK Dubrovnik 2:41:00
 2. Ana Sajko – AK Varaždin 2:55:52
 3. Mandica Grubišić – IND 2:59:21

 

Canicross 7 km.

 

 1. Patrik Zupanič – Canifit team (SLO) 32:50
 2. Mirko Perko – Canifit team  (SLO) 34:02
 3. Boris Hrala – Udruga Motiv 40:18

 

 1. Irena Smojver – AK Sljeme & Canicross Croatia 35:49
 2. Jelena Slijepčević – Canicross Croatia 41:17
 3. Katarina Jurić Moric – IND 45:12

 

 

x

Check Also

Uručene diplome prvoj generaciji slatinskih plivača DV Zeko

Od samog otvorenja bazena na Odjelu za fizikalnu terapiju i rehabilitacijsku medicinu Ispostave županijskog Doma ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org