DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Još jedna radna akcija slatinske HVIDR-e – članovi obojili ograde oko spomenika

U sklopu vlastitog projekta „Istina o pobjednicima“ članovi Udruge HVIDR-a Slatina danas su proveli još jednu radnu akciju.

Prvu radnu akciju iz spomenutog projekta, članovi slatinske HVIDR-e proveli su odmah nakon popuštanja mjera vezanih uz pandemiju koronavirusom, gdje su uredili spomen obilježja kod mjesta pogibije hrvatskih branitelja na slatinskom području, odnosno pokosili su travu i uredili okoliš uz spomenike.

Na današnjoj radnoj akciji, koja je nastavak dosadašnjih aktivnosti, dvadeset i pet članova Udruge HVIDR-a Slatina, predvođeni predsjednikom iste Ilijom Nikolićem i predsjednikom Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Matom Bubašem, obojili su ograde oko spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u mjestima Hum Varoš, Balinci i Mikleuš, te na Popišanom brdu.

– Jučerašnjim potpisivanjem ugovora o financiranju s Gradom Slatinom, osigurana su sredstva za provedbu, između ostalih, i projekta „Istina o pobjednicima“. Već danas smo krenuli u akciju bojanja ograda oko spomen obilježja našim suborcima koji su poginuli u Domovinskom ratu.
Sljedeći korak nam je uskoro organizirati još jednu radnu akciju u kojoj ćemo  bojom osvježiti slova na samim spomenicima, a u planu je i otvaranje spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Ivici Filkoviću i Perici Sabi u Kozicama. Isto tako, tijekom ove godine provest ćemo još nekoliko akcija košnje trave i uređenja okoliša uz spomen obilježja koja redovito obilazimo svake godine – istaknuo je Nikolić.

Kao član Udruge HVIDR-a Slatina, Mato Bubaš se redovito odaziva radnim akcijama koje udruga organizira, kao i na akcije drugih udruga okupljenih u Zajednicu udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije na čijem je čelu.

– Zadovoljan sam s radom naših udruga otkad sam na mjestu predsjednika županijske HVIDR-e, jer nije samo da se nastavljaju prijašnje aktivnosti, nego se i dodatno šire, a tu bih pohvalio rad HVIDR-e Orahovica. Dok sam ja na mjestu predsjednika ZUiČ HVIDR-a VPŽ, kao i Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, slatinska HVIDR-a te HVIDR-a Orahovica i Virovitica će uvijek imati moju punu potporu – naglasio je Bubaš.

I ovogodišnji projekt Istina o pobjednicima financiran je iz proračuna Grada Slatine kroz provedeni natječaj.
(mf, df/Foto: HVIDR-a Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button