DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Još četiri koraka do ispunjenja sna

Feniks, Osijek ll, Brod, Nova Gradiška. Imena su to klubova koji stoje na putu rukometašima Slatine plasmana u prvu ligu. Drugi je to, i ruku na srce nešto lakši dio zacrtane misije osvajanja naslova prvaka, jer su prvi dio odradili i više nego besprijekorno skinuvši sinoć na gostovanju u Valpovu skalp opasnoj Valpovki u zaostaloj utakmici 10. kola 2. HRL istok. Ta utakmica Slatinčanima je bila biti ili ne biti, a oni su je bez obzira na silan pritisak i visok ulog na stolu odradili savršeno. Manirom prave iskusne momčadi Slatinčani su od početka čvrsto uhvatili uzde kontrolirajući i igru i rezultat, a bez obzira na 60 minutna nastojanja domaćina da se potpuno vrate u igru zahvaljujući trezvenosti i visokoj koncentriranosti Slatinčana tog povratka nije bilo. Slatina je na koncu upisala pobjedu rezultatom 29:26. Sedam komada Valpovčanima je zavukao Filip Mataija, a po 6 Benjamin Hankić i Matija Lisinski. Repić je postigao 5, a po dva gola Dragojević i Butorac dok se na početku susreta u strijelce upisao i mladi Majstorović. Kakvu su obranu igrali Slatinčani najbolje će ilustrirati podatak da je najbolji slatinski obrambeni igrač Igor Dragojević ovog puta zaradio tri isključenja na dvije minute, a na svu sreću posljednje u posljednjoj minuti utakmice.

Valpovo je sada svršena priča. Slatinčani se sada u miru okreću preostalim utakmicama koje vode do očuvanja trona. Ova momčad još je jednom pokazala i dokazala da se na tom tronu ne nalazi slučajno već da se radi o kvalitetom i talentom definitivno  najboljoj momčadi lige. Biljana i Viktor Frajhaut rade odličan, no i strašno stresan posao. S obzirom na sve ono što su treneri zajedno sa dečkima prošli posljednjih nekoliko godina stiglo je vrijeme za konačnu nagradu, a koja bi trebala stići, mi duboko vjerujemo u to, 23. travnja u Novoj Gradiški kad sirena označi kraj posljednje utakmice prvenstva, a navedeni akteri ove priče završe u zajedničkom pobjedničkom zagrljaju baš kao i sinoć u Valpovu.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot