NASLOVNICAŽUPANIJA

Još 16 studenata dobilo je stipendije Virovitičko-podravske županije, najviše ih je iz medicine, njih petero

Iako je Virovitičko-podravska županija, raspisala natječaj za dodjelu 8 stipendija, odlukom župana Igora Androvića, stipendije su dobili svi oni koji su se javili na natječaj, a da su pritom ispunili potrebne uvjete (uspjeh na školovanju, socijalni status, deficitarna zanimanja, znanstveno-stručni i umjetnički rad studenta).

– Ove godine je stipendije umjesto osam, dobilo 16 studenata s područja Virovitičko-podravske županije – naglasio je župan Andrović.

Na prigodnoj svečanosti, uz nazočnost, između ostalih virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, studenti su potpisali ugovore za sljedećih 12 mjeseci. Stipendija će im iznositi 800,00 kuna mjesečno, a ugovore je stipendistima, u Velikoj vijećnici VPŽ, uručio župan Andrović.

– Uz ovih 16, stipendiramo još 27 studenata, a od prošle godine stipendije dijelimo za srednjoškolska deficitarna zanimanja. Vama želim uspjeh u obrazovanju i da se, kada završite školovanje, vratite u našu županiju u kojoj, uslijed brojnih investicija i pozitivnih trendova, raste broj zaposlenih. Po preciznim podacima Državnog zavoda za statistiku, Virovitičko-podravska županija je treća županija u RH po porastu broja zaposlenih – naglasio je župan Igor Andrović.

Stipendije je dobilo 5 studenata prve, te 11 druge i viših godina studija. Od navedenog, najviše je novih stipendista iz medicine, njih petero. Inače, od 2002. godine do danas, Virovitičko-podravska županija je dodijelila 288 stipendija. (www.vpz.hr, www.radioslatina.hr/Fotografija/ilustracija: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button