DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Jesenski viceprvaci iz Slatine!

Kruna na sve ono još uvijek pomalo neobjašnjivo što su pružili ove prve debitantske sezone u drugom razredu hrvatskog rukometa stigla je u više nego za tu prigodu dostojnoj lokaciji legendarne. ne samo zagrebačke, nego i svehrvatske dvorane. U famoznoj ”Kutiji šibica”.

Protivnik odnosno domaćin sve samo ne lak protivnik – Novi Zagreb. ”Nov”, brz, opasan i raspucan. No ipak nedovoljno tempiran, tek na 30. minuta, a to za uništiti najveće iznenađenje prvenstva nije ni približno dovoljno. To prvo poluvrijeme i rapsodiju Novog Zagreba pripisat ćemo neuobičajenom terminu utakmice (13:30). Dok su Slatinčani još ”vadili prtljagu iz autobusa” i vojevali bitku s jet-lagom domaćini su otišli na solidnih plus četiri (19:15).

S tim rezultatom otišlo se na odmor, a nakon toga na parket Kutije šibica istrčala je ona prava svima dobro poznata nezaustavljiva družina iz Slatine. Ključ je ovog puta bio u obrani, a kako su taj dio igre odradili Slatinčani ovog puta nećemo sipati komplimente već skratiti priču i navesti da su domaćini uspjeli samo 9 puta doći do pogotka. 19:9 (!) dobili su Slatinčani taj drugi dio za konačnu 34:28 pobjedu. Pobjedu s kojom su u stilu došli do obrane drugog mjesta na kojem će čekati slatki nastavak prvenstva. Na vrhunske radove u ”čeličani” obrane nadovezali su se i strijelci, Repić i Greganić sa po 9 golova. Greganić je opet penale pucao nepogrešivo (5 od 5). I Kekez (5 golova) je zadavao glavobolje domaćoj obrani baš kao i Hankić (4 gola). Lukac i Lisinski dva su se puta upisali u strijelce, a po jednom Horvat, Dragojević i Mataija. No ne živi se samo od strijelaca na putu do drugog mjesta u prvoj ligi, bili su tu i sjajni vratari Frajhaut i Brnada te Baćani, Fazekaš, Berkec, Butorac i Šomođi, svi su oni dio velike momčadi predvođene također sjajnim trenerskim dvojcem Frajhaut – Frajhaut koja je iznenadila, ne samo sve nas, nego i cijelu kontinentalnu Hrvatsku. Spomenut ćemo i navijače kojih je bilo i u Zagrebu, a izdvojiti Ivana Kočiša i Marka Tonkovića koji je mogao uživati u jednoj od ponajboljih partija u slatinskom dresu svog bratića Roka Kekeza.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button