NASLOVNICAOD SVEGA POMALOUDRUGE

Jesen(ka) u Udruzi Vretenac

Jesen nam je službeno stigla 23. rujna, rano ujutro, točnije u 7 sati i 50 minuta te nam donijela novi život uz svježa i šarena jutra, bar tako kaže F. Scott Fitzgerald da „Život počinje iznova kada postane svježe u jesen“.

Već i ptice na grani znaju da u jesen odlaze na topli jug, ipak, oko naše Sequoie neke ptice smatraju da je još uvijek dovoljno toplo kako bi se još malo zadržale, a naša dražesna mala vjeverica ide od stabla do stabla i sprema svoju zimnicu te vješto izbjegava dva zločesta neprijatelja (čitaj mačke).

Ono što Vretenci žele naglasiti je da se u blizini Sequoie, a ispred njihove Udruge smjestila gospođica Jesenka.

– Nije stigla 23. rujna, ipak, dama nikad ne kasni, već dolazi točno kad je namjeravala. No, nećemo joj zamjeriti jer svake godine ima puuuno posla, mora obojiti skoro sva stabla, parkove zatrpati lišćem u ‘žutocrvenozelenosmeđim’ bojama, varirati s dnevnim i noćnim temperaturama, donijeti svježa jutra i djelomično tople dane. Naša Jesenka se ove godine jako sredila, načinila novi ukras na glavi s raznim jesenskim detaljima pokupila, zadnje kukuruze i šarene tikvice, ponijela dvije bale sjena na koje možete sjesti i zajedno s njom napraviti mali ‘photosession’. Jesenka smatra da je ove jeseni izabrala najljepšu haljinu pa bi bilo šteta ne zabilježiti vašim objektivom.
Dragi svi, kutak za slikanje je službeno gotov i spremno vas čeka, vaše je samo da se smjestite i kažete ‘cheeeeese’!, – ispričali su slatinski Vretenci te ujedno uputili i jednu molbu:

– Molimo male i velike, da prilikom slikanja ne oštetite i ne dirate Jesenju koja se jako trudila da bude lijepo obučena i dugo je nosila tešku košaru s plodovima. Uz to, objekt je pod video nadzorom te ako bude namjernih uništavanja biti ćemo primorani poduzeti neke mjere. Ako potrgate nečiji trud, ni jedno oprosti to neće popraviti, – poručili su Vretenci.

Aktivnosti se odvijaju u sklopu programa  “CRES – Cjeloviti pristup razvoju vještina za uspjeh i samostalnost osoba s intelektualnim teškoćama” pod vodstvom magistre primarnog obrazovanja Ane Teodorović, a pod financijskom podrškom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button