NASLOVNICAOPĆINE

Jednoglasno izglasan Proračun Općine Čađavica u iznosu 1.770.700,00 eura

Općina Čađavica u 2023. godini imat će Proračun u iznosu od 1.770.700,00 eura, odnosno 13.341.339,16 dosadašnjih kuna. Ujedno je ovo i prvi općinski Proračun koji je izražen u eurima.
 
Proračun je izglasan jednoglasno prema prijedlogu općinskog načelnika Mirka Rončevića jučer (četvrtak) na sjednici Općinskog vijeća Općine Čađavica
 
Uz proračun, vijećnici su usvojili i programe vezane na izglasani proračun, svaki pojedinačno. Prihvaćena je odluka o izvršenju proračuna za 2023. godinu, programi gradnje objekata i uređaja, te održavanja komunalne infrastrukture, Program javnih potreba u područjima društvenih djelatnosti, Program utroška sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru, Program utroška sredstava šumskog doprinosa, Program utroška sredstava od prihoda od prodaje, zakupa, dugogodišnjeg zakupa i koncesije poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Također je usvojen i Plan rasporeda sredstava od naknade za prenamjenu poljoprivrednog zemljišta.
 
Na istoj sjednici podržan je i rebalans ovogodišnjeg općinskog proračuna. Usvajanjem drugih izmjena i dopuna, proračun za 2022. godinu iznosi ukupno 13.495.100,00 kuna.
 
Na kraju sjednice, predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać se zahvalio svim vijećnicima na cjelogodišnjem radu, zaželio im sretne božićne blagdane i uspješnu novu 2023. godinu. Sjednica je završila podjelom prigodnih darova vijećnicima i zajedničkim druženjem.
mf (adf; Općina Čađavica) 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button