Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NASLOVNICAOPĆINEŽUPANIJA

Jedan od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije – Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, predan je Županiji na korištenje

Prije šest godina, u vrijeme tadašnjeg virovitičko-podravskog župana, danas ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, označen je početak radova na izgradnji Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška. Simboličnom predajom ključeva zamjeniku župana Mariju Klementu, i službeno je, jedan od najznačajnijih poljoprivrednih projekata, Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, predan Virovitičko-podravskoj županiji na korištenje.

Službena primopredaja dokumentacije, održana je u zgradi Općine Sopje, uz nazočnost svih izvođača radova na Sustavu navodnjavanja Kapinci – Vaška, čija je ukupna vrijednost iznosila 81,4 milijuna kuna. Uz zamjenika župana Marija Klementa, službenoj primopredaji su nazočili i: tajnik Županijske skupštine VPŽ Ivan Horvat, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, predsjednik Općinskog vijeća Sopje Siniša Hrgović, privremeni pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredi i europske fondove VPŽ Dario Ripli.

Virovitičko-podravska županija, kao nositelj projekta, kao i općina Sopje, gdje se sustav nalazi, dobili su tako 1.260 hektara površine koja će se u budućnosti natapati s vodom iz rijeke Drave.
Tehnički pregled je završio, dobivena je uporabna dozvola i Sustav navodnjavanja je u vlasništvu Virovitičko-podravske županije.
– Ovo je značajan doprinos Virovitičko-podravske županije za slavonskog poljoprivrednika i razvoj ove nama iznimno važne gospodarske grane kao i ruralnih dijelova Virovitičko-podravske županije – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, Virovitičko-podravska županija je u svibnju potpisala dva nova ugovora za izgradnju sustava navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac i Đolta, ukupne vrijednosti više od 55 milijuna kuna. Osim toga, radi se na Sustavu navodnjavanja Lukač, kao i na drugoj fazi sustava navodnjavanja Kapinci Vaška. Kad se sve to završi, Virovitičko-podravska županija će biti hrvatski lider u navodnjavanju si više od 5.000 natapanih hektara. (www.vpz.hr, Fotografije: R. Turkalj)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button