DOGAĐANJANASLOVNICA

Javni radovi u 2021. godini započeli s radom u Slatini

Kroz Mjere za poticanje zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2021. godinu, a vezano uz javne radove za jedinice lokalne samouprave, 28. travnja ove godine Gradu Slatini odobren je Program: Revitalizacija i održavanje javnih zelenih površina i imovine Grada, u sklopu kojega će HZZ sufinancirati zapošljavanje 18 osoba.

Javni rad je mjera čiji se program temelji na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica s ciljem uključivanja dugotrajno nezaposlenih osoba, osoba s invaliditetom i osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, te drugih teže zapošljivih osoba koje su određeno vrijeme prijavljene na HZZ-u.

Programom javnih radova na području Grada Slatine u 2021. godini obuhvatit će se uređenje i održavanje zapuštenih javnih površina i objekata u vlasništvu Grada Slatine, koje nisu obuhvaćene redovnim programima i koje zahtijevaju angažman osoba za fizički rad, s posebnim naglaskom na nastavak održavanja javnih površina uređenih kroz dosadašnje programe javnih radova, te pojačano održavanje uređenosti javnih površina povodom obilježavanja značajnih manifestacija, blagdana, državnih i gradskih praznika i spomendana.
Programom će se nastaviti i revitalizacija zapuštenih zelenih površina u prigradskim naseljima Grada Slatine.

Grad Slatina je s odabranih 18 osoba koje ispunjavaju tražene uvjete potpisao ugovore o radu na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci, a rad su započeli danas, 29. travnja.

– Grad Slatina od uvođenja Programa javnih radova korisnik je navedene mjere koja se na više načina pokazala itekako korisnom. Na taj način Grad raspolaže s određenim brojem ljudi koji svakako olakšavaju posao na održavanju javnih i zelenih površina, a s druge strane korist je obostrana jer ti isti djelatnici dolaze iz skupine teže zapošljivih osoba koje na taj način osiguravaju svoju i egzistenciju svojih obitelji čime im se ujedno i osiguravaju bolji uvjeti za život, – istaknuo je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te naglasio kako je kroz ovaj program tijekom 2020. godine bilo zaposleno 15, a ove godine 18 osoba.
(mf/Foto: Grad Slatina, Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button