NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Javni poziv za sudjelovanjem u izradi novoga izdanja vodiča o slobodnom vremenu mladih

U Virovitičko-podravskoj županiji od 2007. godine provodi se projekt „Iskoristi dan“  koji je 2009. godine prerastao u projekt „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ pod kojim se nazivom od tada kontinuirano provodi. Usmjeren je pomoći mladima u organizaciji slobodnog vremena.

Istraživanje koje je tijekom deset školskih godina provedeno u školama u našoj županiji, a kasnije i u Visokoj školi u Virovitici, ukazalo je na potrebu pomoći mladima u organizaciji slobodnog vremena. Stoga je i pokrenut ovaj projekt unutar kojega je najvažniji dio izdavanje vodiča za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih pod nazivom „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“. Do sada je učenicima (i studentima) podijeljeno 13 izmijenjenih i dopunjenih izdanja ovoga vodiča koji nastaje tako da se svake godine ažuriraju podaci o sportskim, društvenim, vjerskim i inim sadržajima koji su u općinama i gradovima naše županije dostupni mladima i njima su primjereni.

Ove je godine u pripremi 14. izmijenjeno i dopunjeno izdanje vodiča kao dio programa „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“. Izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i ove godine poziva zainteresiranu javnost, dakle pojedince, udruge i ustanove, da svojim prijedlozima doprinesu novome izdanju. Svi zainteresirani pozivaju se pregledati posljednje (prošlogodišnje) izdanje vodiča koje je dostupno na https://www.zzjzvpz.hr/hr/sadrzaj/knjiznica/knjige/iskoristi_dan_u_vpz_2021.pdf te svoje prijedloge za izmjenama i dopunama u tekstualnom i slikovnom obliku (što kraći opis aktivnosti, kontakti i jednu ili dvije fotografije ove aktivnosti) dostaviti na adresu elektroničke pošte iskoristidanuvpz@zzjzvpz.hr. Krajnji rok za dostavu prijedloga je 04. studenoga 2022. godine. Autori publikacije pregledat će pristigle prijedloge i odlučiti o primjerenosti njihovog uvrštavanja u vodič.

tks(Izvor: Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button