DOGAĐANJANASLOVNICA

Javna vatrogasna postrojba Slatina obnovila vozni park

Grad Slatina, Vatrogasna zajednica grada Slatine i Javna vatrogasna postrojba grada Slatine zajedničkim su naporima nabavili tri vatrogasna vozila kojima će se obnoviti vatrogasni vozni park u Slatini.
Radi se o Auto cisterni Mercedes Axor koja će služiti za prijevoz veće količine vode za gašenje požara, ali i za prijevoz pitke vode u prigradska naselja koja su još uvijek bez gradskog vodovoda, zatim autoljestve Mercedes koje će služiti za gašenje požara na visokim stambenim i gospodarskim objektima te za spašavanje unesrećenih osoba sa visina, odnosno dubina, budući je domet ljestvi 30 metara. Treće nabavljeno vozilo transporter Renault Master je za prijevoz vatrogasne opreme i tehnike te prijevoz vatrogasaca do mjesta intervencije.

Nabavljena vozila ukupne vrijednosti cca. 950.000 kuna, su rabljena, ali jako dobro očuvana. Ljestve imaju kompletnu opremu, dok je za auto cisternu potrebno nabaviti tlačne cijevi kako bi se mogla staviti u potpunu funkciju.

Budući da je posljednje od tri nabavljena vozila u Slatinu stiglo tijekom jučerašnjeg dana, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostošić u pratnji svoje zamjenice Sanje Mrzljak Jovanić, te zamjenice predsjednika slatinskog Gradskog vijeća Martine Tepeš, danas je obišao vatrogasni vozni park gdje su ih uz slatinske vatrogasce dočekali predsjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Branko Belošević, predsjednik Upravnog vijeća slatinske Javne vatrogasne postrojbe Dragan Jovanić i zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Stjepan Venus koji se tom prigodom zahvalio gradonačelniku Ostrošiću, Gradu Slatini i svima koji su se uključili u provedbu ovoga projekta VZG Slatine.
Nabavom ova tri vozila značajno će se povećati operativnost Javne vatrogasne postrojbe i sigurnost za naše građane i njihovu imovinu“ – istaknuo je Venus.

Gradonačelnik Ostrošić također je uputio čestitke ekipi koja je realizirala ovaj projekt koji je od velikog značaja za Slatinu.
Izražavam zadovoljstvo jer smo ovim projektom upotpunili mobilnost vatrogasne postrojbe koja će sada moći odrađivati sve potrebne zadatke koji će vjerujem biti na visini kao i do sada. Iskreno se nadam da će ova oprema biti što manje korištena, odnosno biti samo pričuva.“ – rekao je gradonačelnik Ostrošić najavljujući plan nabave još dva vatrogasna vozila tijekom iduće godine.

Nakon razgledanja vozila, goti su isprobali funkciju autoljestvi kojima su ih slatinski vatrogasci poveli nebu pod oblake te su unatoč magli snimili prekrasnu slatinsku panoramu s visine od 30-tak metara.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button