DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Jasna Matota nova predsjednica Matice slovačke Miljevci

U petak, 3. ožujka 2023. godine, s početkom u 18 sati Matica slovačka Miljevci u Hrvatsko-slovačkom domu u Miljevcima je održala izvanrednu izbornu skupštinu.

Na početku same skupštine starija i dječja plesno-pjevačka skupina održala je kratak program. Predsjednik miljevačke Matice upoznao je sve prisutne članove s izvještajem o radu za 2022. godinu, dok je tajnica udruge Tanja Šomođi podnijela financijski izvještaj za 2022. godinu i financijski plan za 2023. godinu koji je kao i svake godine vrlo ambiciozan.

Skupštini su osim članova udruge i mještana Miljevaca prisustvovali i načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, predsjednik Saveza Slovaka RH Mirko Vavra te predstavnica Savjeta za nacionalne manjine RH i tajnica Saveza Slovaka Branka Baksa.

Zbog narušenog zdravstvenog stanja predsjednik MS Miljevci Đuro Sobol, koji tu dužnost obnaša od 29. prosinca 2004. godine, podnio je ostavku, a na njegovu funkciju odabrana je dosadašnja potpredsjednica Jasna Matota, za potpredsjednika je izabran Jozo Malenjak, a za tajnika udruge odabrana je dosadašnja tajnica Tanja Šomođi.

Predsjednik Sobol svima se zahvalio na ukazanom povjerenju, suradnji i radu. Na kraju skupštine riječi zahvale predsjedniku Sobolu uputili su i načelnik općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, predsjednik Saveza Slovaka te tajnica i predstavnica Savjeta za nacionalne manjine. Novoizabrana predsjednica zahvalila se Đuri Sobolu za sve što je napravio proteklih godina kako za udrugu tako i za selo MIljevci, te obećala da će nastaviti njegovim koracima uz pomoć članova udruge. Novoizabrana predsjednica uručila je i poklon Đuri Sobolo kao zahvalu za dugogodišnji rad, trud i odricanje te da se uvijek prisjeti što je učinio za udrugu i selo.

(Nikolina Mažar/Matica slovačka Miljevci)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button