CRNA KRONIKADOGAĐANJANASLOVNICA

Jako olujno nevrijeme pogodilo slatinsko prigradsko naselje Kozice

Jako olujno nevrijeme praćeno kišom, vjetrom i tučom oko 15:30 sati zahvatilo je slatinsko prigradsko naselje Kozice, a kako doznajemo pogodilo je još nekoliko mjesta u pravcu naselja Donja Bukovica.

Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o oštećenim krovovima kuća, oštećenim limovima i crijepovima na gospodarskim objektima te dojave o srušenim stablima i oštećenim osobnim vozilima, te su odmah izišli na teren gdje su upućeni i službenici Policijske postaje Slatina koji su regulirali promet za vrijeme niza intervencija vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Slatina i lokalnih DVD-a, a na terenu su i djelatnici HEP-a te ostale nadležne službe.

Naša je ekipa također izašla na teren te zabilježila trenutačnu situaciju. Kuća na k.br. 177 ostala je bez kompletnog krovišta, a brzom intervencijom vatrogasaca zaštićena je najlonom od kiše koja još uvijek pada kako bi se zaustavila daljnja šteta. Na nekoliko su kuća urušeni dimnjaci, a dio krovišta ostao bez crijepa.
Oštećene su brojne gospodarske zgrade, automobili i radni strojevi…

Uz vatrogasce kojima su pune ruke posla, mještani i sami uz pomoć susjeda i prijatelja pokušavaju sanirati nastalu štetu, te barem pokriti nastale rupe na krovištima obiteljskih kuća kako bi ih zaštitili od kiše.

Kako smo doznali električne energije u Kozicama je nestalo i prije samog olujnog nevremena zbog kvara na dalekovodu, a potrajat će neko vrijeme da se sve vrati u normalu.

Kompletna materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a kako je to bilo ovoga poslijepodneva u Kozicama pogledajte u našoj fotogaleriji.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button