DOGAĐANJANASLOVNICA

Jak vjetar, praćen kišom i tučom, sinoć pogodio slatinsko i sopjansko područje

Sinoć, nešto poslije 21.30 sati, zapadno-sjeverni dio grada Slatine, odnosno prigradska naselja Lukavac, Sladojevci, Gornji Miholjac, Bakić te neke ulice u samom gradu, kao i naselja Josipovo, Vaška i Kapinci u općini Sopje pogodilo je jako nevrijeme. 

Jak vjetar, praćen kišom i tučom veličine lješnjaka a ponegdje i većom, sručio se na šire slatinsko područje te je napravio znatnu materijalnu štetu na krovovima obiteljskih kuća i popratnih objekata u Ulici Matije Gupca prema naselju Bakić.

U slatinskom prigradskom naselju Gornji Miholjac ponovo, po treći put ove godine, padala je jaka tuča te i ovaj put nanijela veliku štetu na već uništenim nasadima duhana, kukuruza, suncokreta, a stradale su i voćke te vinova loza, plastenici. Ništa bolje nisu prošla ni slatinska naselja Lukavac, Bakić, Sladojevci…

Isto tako, sinoćnje nevrijeme poharalo je i mjesta u općini Sopje, Josipovo, Vaška, Kapinci te je i tamo tuča napravila veliku štetu. 

Iako nevrijeme nije trajalo dugo, od jakog intenziteta vjetra i tuče, štete će se izviditi kada poljoprivrednici pogledaju svoje njive. 

U pomoć stanovnicima Slatine i prigradskih naselja, odmah po dojavi u Županijski vatrogasni operativni centar, izišli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine te pomogli u raščišćavanju prometnica na koje su se urušila stabla, kao i ostalih nastalih šteta. 

tks (Izvor: Domovina.net/ Foto:čitatelji)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button