DOGAĐANJANASLOVNICA

Izrađeno Idejno rješenje izgradnje područnog objekta Dječjeg vrtića Zeko u Slatini

Grad Slatina je u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ Ministarstva znanosti i obrazovanja RH financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., uspješno prijavio projekt „Izgradnja i opremanje područnog objekta Dječjeg vrtića Zeko u Slatini“ na lokaciji u Sublovačkoj ulici u Slatini (k.č.br.7261/5, k.o. Podravska Slatina).

Europska unija postavila je ciljeve prema kojima bi stopa sudjelovanja u ranom i predškolskom odgoju trebala biti 33% kod jasličke dobi i 90% kod vrtićke dobi.

– Budući da je postotak upisane djece u dječje vrtiće na području grada Slatine iz elektroničkog upisnika Ministarstva znanosti i obrazovanja u dobi od 1 do 6,5 godina iznosi 61,64%. Prema istim podacima broj upisane djece na području grada Slatine iznosi 339, a broj djece u dobi za vrtiće je 550, izgradnja novog objekta dječjeg vrtića u Slatini više je nego dobrodošla, – istaknuo je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić te pojasnio kako je ciljana vrijednost projekta izgradnja dodatnih 8 dnevnih boravaka te je za svaki dnevni boravak tražen maksimalan iznos koji je i odobren. Cilj projekta je izgraditi i opremiti područni objekt Dječjeg vrtića Zeko u Slatini s kuhinjom, 8 dnevnih boravaka te tako povećati broj upisane djece za 160.

Gradu Slatini odobren je najveći mogući iznos po dnevnom boravku tj. iznos koji je i zatražen u projektnoj prijavi u vrijednosti 10.944.000,00 kn, a odobrenim će sredstvima biti sufinancirana priprema projektno tehničke dokumentacije, upravljanje projektom i administracija, te troškovi izgradnje i opremanja, a točna vrijednost projekta znat će se nakon što se izradi glavni projekt i troškovnik.

Tvrtka Helion group d.o.o. iz Osijeka izradila je Idejno rješenje projekta koje je potom prezentirano predstavnicima Grada Slatine koji su na taj način dobili uvid u daljnje projektne aktivnosti te planirani izgled budućeg područnog objekta Dječjeg vrtića Zeko u Slatini.

– Ovim projektom Grad Slatina nastavlja kontinuirano ulaganje u predškolski odgoj i obrazovanje na slatinskom području, a njegovom će se realizacijom riješiti problem nedovoljnih kapaciteta za smještaj djece u predškolske ustanove, – zaključio je gradonačelnik.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button