NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Izrada županijskog gastro suvenira u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina sa Sandrom Jadek

U ponedjeljak, 15. travnja u kabinetu kuharstva Industrijsko-obrtničke škole Slatina održat će se radionica izrade gastro suvenira Virovtičko-podravske županije. 

Projekt „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“ je odobren na temelju Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam u 2023. koje je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.
Uz Strukovnu školu Virovitica kao prijavitelja projekta, u projektu sudjeluju Industrijsko-obrtnička škola Slatina kao partner, te Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina i Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica kao sudionici, dok su pridruženi partneri obrt „Sandrini kolači” vl. Sandre Jadek, Poljoprivredno poduzeće d.o.o. Orahovica i OPG „Grapis Pčelarstvo Grahovac” Virovitica.

U radionici izrade gastro suvenira aktivno će sudjelovati učenici Strukovne škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina sa svojim nastavnicima i voditeljima projekta Antonijom Risovićem i Tanjom Nikšić pod mentorstvom naše najpoznatije slastičarke Sandre Jadek.
Slatkiš u obliku lizalice će izraditi od lješnjaka, meda, bijele i tamne čokolade prema recepturi koju je osmislila „kraljica kolača“ Sandra Jadek.

Radionica će završiti prigodnim domjenkom koji će poslužiti učenici zanimanja konobar uz vodstvo stručnog nastavnika Gorana Ivezića, te degustacijom izrađenih lizalica.

(mf; Izvor: IOŠ Slatina, Tanja Nikšić, dipl.ing.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button